Noul stadion de la Târgovişte se va construi vizavi de mall, va avea 12.400 locuri şi va putea găzdui partide de Superligă sau internaţionale

Noul stadion de la Târgovişte se va construi vizavi de mall, va avea 12.400 locuri şi va putea găzdui partide de Superligă sau internaţionale

Stadionul ce va fi construit la Târgovişte pe amplasamentul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu va avea peste 12.000 de locuri şi va putea găzdui partide de Superligă sau internaţionale, a anunţat, joi, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Astăzi (joi, n.r.), la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, am participat la întâlnirea în care antreprenorul care a câştigat licitaţia publică a făcut o prezentare a proiectului tehnic al noului stadion ce urmează a se construi în Târgovişte, un adevărat complex judeţean, regional şi european”, a scris, pe facebook, Corneliu Ştefan.

Noul stadion va purta numele de Dâmboviţa Arena.

Stadionul, dispus pe subsol, parter şi trei etaje va avea o capacitate de 12.402 locuri, pistă de atletism, precum şi peste 500 de locuri de parcare. Totodată, stadionul va avea spaţii pentru alimentaţie şi comerţ, vestiare jucători, atleţi şi arbitri, săli de antrenament, o sală de recuperare, teren de antrenament separat de suprafaţa de joc.

„De asemenea, au fost prevăzute: 712 locuri VIP; 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă şi 60 de locuri pentru comentatori; 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 75 de locuri pentru însoţitorii acestora. Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului naţional, din competiţiile europene, meciurile naţionalei de fotbal, dar şi concerte şi festivaluri”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Construcţia se va ridica pe terenul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, parte din terenul ce a aparţinut unei foste unităţi militare. În locul acestei unităţi militare se construieşte un întreg cartier, cu blocuri, mall, noi străzi, instituţii publice etc.

În luna decembrie a anului trecut, preşedintele CJ Dâmboviţa anunţa că la sediul CNI a fost semnat contractul de proiectare şi construire a noului stadion.

„Antreprenorul care a câştigat licitaţia publică, ACI Cluj SA & DICO & TIGANAS Birou de Proiectare S.R.L. & IMRAT SERVICE S.R.L., are la dispoziţie 42 de luni pentru execuţie, din care 6 luni pentru proiectare”, susţinea, la acea vreme, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea investiţiei este de 271 milioane de lei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa contribuind cu 25 de milioane de lei.

Este al doilea stadion din Târgovişte, după ce recent s-a finalizat reabilitarea de către Primăria Târgovişte, cu fonduri proprii, a Stadionului „Eugen Popescu” pe care evoluează în Liga 2 echipa locală de fotbal Chindia Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!