Site icon stiriDB

Noul prefect de Dâmboviţa, Aurelian Popa: Ştiu care sunt îndatoririle unui prefect, voi fi ferm

Noul prefect de Dâmboviţa, Aurelian Popa, a declarat, joi, la ceremonia de învestire că ştie care sunt îndatoririle unui prefect şi va fi ferm acolo unde nu se respectă îndatoririle funcţionarilor.

La ceremonia de învestire a fost prezent consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran. Acesta are şi funcţia politică de preşedinte al PNL Dâmboviţa. Şi Aurelian Popa deţinea înainte de numirea ca prefect funcţia de primvicepreşedinte al PNL Dâmboviţa.

„Vreau să mulţumesc pentru încrederea şi aprecierea domnului prim ministru Ludovic Orban şi pentru susţinerea domnului consilier de stat Virgil Guran pentru desemnarea mea ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Astăzi am depus jurământul pentru a deveni prefect, cunosc atribuţiile prefectului, îmi doresc foarte mult ca această instituţie care reprezintă un reper în judeţ să fie menţinută şi chiar ridicată. Voi fi foarte ferm acolo unde nu se respectă îndatoririle şi atribuţiile funcţionarilor din Instituţia Prefctului şi din instituţiile serviciilor deconcentrate (…). Trebuie să dăm dovadă de profesionalism şi imparţialitate în asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetăţeni”, a spus Aurelian Popa la învestire.

Acesta a mai deţinut funcţia de prefect de Dâmboviţa din decembrie 2005 până în martie 2008. De asemenea în perioada 2009-2013, Aurelian Popa a fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).