Noua majoritate PNL-PDL din CJ Dâmboviţa nu funcţionează

Noua majoritate PNL-PDL din Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu a funcţionat, vineri, când solicitarea PDL de invalidare a mandatului consilierului Vasile Moise, zis Deju, nu a fost aprobată.

Moise a fost ales consilier pe listele PDL, a fost exclus din partid şi, automat, ar trebui să îşi piardă mandatul. Procedural nu se poate întâmpla fără votul consilierilor.

Vasile Moise este unul dintre liderul Partidei Romilor Pro Europa din judeţ, la alegerile locale din 2012 Partida Romilor a susţinut PDL, iar apoi la parlamentare a fost alături de PSD. De atunci PDL Dâmboviţa încearcă să îl înlocuiască pe Deju de la consiliul judeţean cu următorul pe lista partidului.

ipp

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, 12 de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu.

La momentul votului în cazul lui Vasile Moise, vicepreşedintele PNL al CJ, Gabriel Grozavu, a ieşit din sală pentru a participa la o conferinţă cu Guvernul pe tema inundaţiilor. Alţi doi consilieri PDL nu erau prezenţi la şedinţă, Petre Marin şi Claudiu Popescu. Nici Vasile Moise nu a fost la şedinţa de consiliu de vineri. De asemenea este un loc liber de consilier, după ce Cătălin Olteanu (PC) a demisionat.

Consilierii liberali au avut mandat să voteze alături de cei ai PDL pentru excluderea lui Deju din consiliu.

Votul a fost 14 pentru retragerea mandatului şi 16 împotrivă.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, le-a recomandat democrat liberalilor să se adreseze instanţei pe acest subiect.

error: Conţinut protejat !!