Nicolae Bănicioiu (ministrul Sănătăţii): Spitalul Judeţean Târgovişte intră în programul naţional ATI

Nicolae Bănicioiu (ministrul Sănătăţii): Spitalul Judeţean Târgovişte intră în programul naţional ATI

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, vineri, la Târgovişte, că Spitalul Judeţean Târgovişte intră în programul naţional ATI (Anestezie – Terapie Intensivă), iar pacienţii au asigurate medicamentele sau dispozitivele medicale necesare, nefiind puşi în situaţia de a şi le cumpăra.

”Este prima dată când spitalul judeţean intră în programul naţional de ATI, ceea ce înseamnă că noi suplimentăm toate cheltuielile legate de medicaţie, de dispozitivele medicale de care au nevoie, astfel încât nu vreau să mai aud că vreun pacient care trece prin secţia de ATI mai are nevoie de ceva, așa cum se întâmpla până nu demult. Erau trimişi aparţinătorii să cumpere din oraş. Pacientul critic, UPU şu ATI, trebuie să aibă tot asigurat”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Acesta a efectuat, vineri, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, o vizită la Spitalul Judeţean Târgovişte.

Unitatea medicală a fost reabilitată printr-un proiect european cu fonduri de 83 de milioane de lei. În cadrul proiectului european au fost reabilitate complet mai multe secţii, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene.

spital targoviste

”Ceea ce vreau să menţionez e faptul că avem o implicare energică din partea consiliului judeţean. Mi-a plăcut să văd secţii reabilitate și cred că trebuie să continue domnul Ţuţuianu, cred că e pe drumul cel bun. Atâta timp cât investim în infrastructura spitalicească, zic eu că facem un lucru bun, pe care oamenii îl vor aprecia (…). Mai sunt nevoi legate de echipamente medicale și, în sensul în care văd că lucrurile merg în direcţia bună, l-am asigurat pe președinte și pe manager, o să avem și o discuţie, vom intra și noi parteneri, vom susţine partea de echipamente pe care nu puteţi dumneavoastră să o achiziţionaţi”, a precizat ministrul Sănătăţii, după vizita în spitalul din Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!