Site icon stiriDB

Niciun primar PDL nu a anunţat că pleacă la Mişcarea Populară, susţine liderul judeţean al PDL

Nu sunt primari PDL din Dâmboviţa care să anunţe că vor să plece la Partidul Mişcarea Populară (PMP), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu.

Afirmaţia acestuia vine după ce fostul lider al organizaţiei PDL Dâmboviţa Florin Popescu s-a înscris în PMP şi a spus că vor veni alături de el în noua formaţiune politică mai mulţi primari şi parlamentari, inclusiv din Dâmboviţa.

Zilele trecute primarul PDL oraşului dâmboviţean Fieni, Adriean Budoiu, a postat pe o reţea de socializare ”Veniţi alături de noi în Partidul Mişcarea Populară”.

”Niciun primar, momentan, nu a anunţat că va pleca la Mişcarea Populară. Odată ce se va înscrie la alt partid, primarul respectiv şi-ar pierde mandatul. În cazul în care mai mulţi primari o să îşi exprime dorinţa, vom analiza în şedinţa de birou judeţean, vom invita fiecare primar să îşi exprime punctul de vedere, după care partidul va lua o decizie cu cei care doresc să susţină alt partid decât partidul care i-a ajutat să câştige mandatul”, a spus liderul PDL Dâmboviţa, Iulian Vladu.

Despre cazul primarului democrat liberal din Fieni, Vladu spune că îl va invita în şedinţa Biroului Politic Judeţean pentru a-şi exprima punctul de vedere.

”Observ că activitatea sa pentru PDL este foarte scăzută. Vom discuta situaţia sa în Biroul Permanent Judeţean, îl vom invita să vină să îşi exprime punctul de vedere legat de modul cum se comportă şi în care se exprimă faţă de PDL”, a precizat liderul PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu.

Acesta spune că a discutat cu unii dintre primarii democrat liberali din judeţ, iar în cazul în care aceştia vor face la alegerile europarlamentare campanie electorală pentru alt partid vor fi puşi în discuţie în Biroul Permanent Judeţean al PDL Dâmboviţa. Acelaşi lucru se va întâmpla şi dacă vor participa la şedinţe ale altor partide politice.

”La Dobra, Butimanu am discutat cu primarii, au zis că sunt alături de PDL (…). Nu o să se mai întâmple ce a fost la parlamentare pentru faptul că fiecare primar care va dori va fi analizat în şedinţă şi s-ar putea să fie suspendat din PDL, să i se dea posibilitatea să meargă unde doreşte. Am suspendat, când am preluat mandatul de preşedinte interimar al PDL Dâmboviţa, din partid trei primari, unul dintre ei vine din două în două zile la partid să fie primit înapoi, primarul de la Cornăţelu”, a declarat Iulian Vladu.

La alegerile parlamentare din 2012 mai mulţi primari PDL au făcut campanie electorală pentru USL, s-au afişat chiar pe bannere cu candidaţii USL. Totodată primari ai PDL Dâmboviţa au participat, anul trecut, la şedinţe ale altor partide politice din judeţ.

Din aceste motive trei primari democrat liberali au fost excluşi în 2013 din PDL, este vorba de primarii din Hulubeşti, Conţeşti şi Cornăţelu.