Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviştei, ziua de naştere a IPS Nifon

nifon-aniversare

Arhipiscopul Târgoviştei, Nifon, îşi aniversează, luni, ziua de naştere. Acesta împlineşte 71 de ani.

Un mesaj de la mulţi ani este postat şi pe site-ul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Ziua de 5 ianuarie are, pentru clerul şi credincioşii din Arhiepsicopia Târgoviştei, de mai bine de 15 ani, o reverberaţie deosebită, deoarece este ziua de naştere a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon. Cu recunoştinţă şi mulţumire, pentru întreaga slujire pe care Arhipăstorul nostru o dăruieşte Bisericii noastre strămoşeşti şi neamului nostru românesc, precum şi comunităţii noastre locale, de peste 15 ani de Înaltă păstorire, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască Înaltpreasfinţiei Sale îndelungă arhipăstorire, pace, sănătate şi bucurie!

Întru mulţi şi fericiţi ani,

Înaltpreasfinţite Pǎrinte Arhiepiscop şi Mitropolit!

Tot pe site-ul Arhiepiscopiei Târgoviştei sunt şi câteva date biografice ale IPS Nifon.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Dr. NIFON MIHĂIŢĂ s-a născut la 05.01.1944, în comuna Creţeşti – Vidra, judeţul Giurgiu, ca al treilea fiu al lui Anghel şi al Mariei Mihăiţă, primind la botez numele de Nicolae.
A urmat cursurile şcolii generale din comuna natală între anii 1951-1959, apoi cursurile Seminarului Teologic din Bucureşti, între anii 1959-1964.
A fost admis la Facultatea de Teologie a Institutului Universitar din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1968, prezentându-se la examenul de licenţă cu lucrarea intitulată „Aspecte noi în eclesiologia ortodoxă contemporană” şi obţinând calificativul „excepţional”.
A urmat cursurile de doctorat, între anii 1968-1971, având ca specializare Vechiul Testament şi Limba Ebraică. În vederea elaborării tezei de doctorat, a urmat, între anii 1971-1974, studii post-universitare de specialitate biblică şi de teologie, în general, la Universitatea din Londra – King’s College, la Oxford, la Colegiul Anglican din Ierusalim-Israel (1972), la Universitatea din Geneva-Elveţia (1977-1978) şi la Universitatea Catolică „St. Paul” din Ottawa-Canada (1981).”

Restul biografiei.

error: Conţinut protejat !!