Miting de protest în faţa Uzinei Automecanica Moreni

Miting de protest în faţa Uzinei Automecanica Moreni

Sindicatul Dreptatea din cadrul Uzinei Automecanica Moreni a organizat, marţi, un miting de protest  în fața societății, principala nemulţumire fiind lipsa de implicare a guvernului în rezolvarea problemelor cu care se confruntă industria de apărare.

”Nemulţumirile sunt: lipsa de reacţie a guvernului la problemele cu care se confruntă industria de apărare, lipsa de contracte şi comenzi, lipsa de investiţii în cercetare- dezvoltare produse noi şi modernizare-retehnologizare a societăţilor din industria de apărare, lipsa de finanţare a programului Naţional Strategic Transportor Blindat pentru Trupe, neplata serviciilor pe OUG 9512002 art. 10”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Dreptatea de la Automecanica Moreni.

Sindicaliştii au ieşit, marţi, cu mai multe transportoare la poarta societăţii Automecanica Moreni.

Anunţată ca o investiţie de succes românească, construcţia trasportorului blindat de trupe TBT 8×8 este, la patru ani de la demarare, la faza de realizare prototip. Prin programul naţional ”TBT 8×8” Uzina Automecanica Moreni primeşte sprijin de la stat în construirea transportorului.

Uzina Automecanica Moreni face parte din C.N. Romarm Bucureşti. Este o societate pe acţiuni cu capital integral de stat şi a fost fondată în anul 1968, având ca obiect de activitate fabricarea de vehicule blindate pe roţi.

După 1990, fabrica s-a confruntat cu numeroase probleme financiare, iar salariaţii au declanşat conflicte de muncă pentru a cere acordarea drepturilor salariale şi sprijin în găsirea de comenzi pe piaţa internă, precum şi pe cea externă.

error: Conţinut protejat !!