Site icon stiriDB

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vine, vineri, în Dâmboviţa

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va inaugura, vineri, ambulatoriul Spitalului Găeşti.

Ambulatoriul Spitalului Găeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost reabilitat şi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de 2,3 milioane de lei.

Contractul de finanţare a fost semnat în septembrie 2013 la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de primarul oraşului Găeşti, Dan Iacobuţă şi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat.

În cadrul proiectului a fost reabilitată clădirea şi a fost dotată cu aparatură medicală. Durata de implementare a fost de 16 luni.

”Acest spital are o importanţă deosebită. Este unul din spitalele care a scăpat de desfiinţare, dar se află într-o stare care, la ora actuală, nu-i permitea nici acreditarea. Este un spital care deserveşte 20 de localităţi şi care se impunea să fie acreditat. Acest spital deserveşte şi o parte din localităţile din zona Titu, unde a fost desfiinţat spitalul şi a fost înfiinţat abia acum un centru multifuncţional”, spunea, la momentul semnării contractului de finanţare, primarul din Găeşti, Dan Iacobuţă.

Acesta a adăugat că este primul proiect cu fonduri europene semnat de Primăria Găeşti.