Site icon stiriDB

Ministrul Rovana Plumb şi ambasadorul Norvegiei, în vizită la grădiniţa din Măneşti

gradinita-manesti-1

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, ambasadorul Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, şi cofondatorul Asociaţiei OvidiuRo, Leslie Hawke, au fost prezenţi, luni, la grădiniţa din Măneşti, judeţul Dâmboviţa, cuprinsă în proiectul ”Fiecare copil în grădiniţă”.

În acest an şcolar, 285 de copii săraci din şase comunităţi din judeţul Dâmboviţa au fost susţinuţi să meargă zilnic la grădiniţă, în cadrul proiectului ”Fiecare copil în grădiniţă”.

”Vizita face parte din seria de activități dedicate procesului de extindere a programului ‘Fiecare copil în grădiniţă’ la nivel judeţean”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei OvidiuRo.

Proiectul beneficiază de fonduri norvegiene de 244.000 de euro şi vizează judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj.

”A asigura accesul la educaţie al copiilor, în general, şi al celor în situaţii de risc, în particular, înseamnă a asigura un viitor mai bun pentru noi toţi. De asemenea investiţia în accesul la educaţie echivalează cu a promova egalitatea de şanse”, a declarat ambasadorul Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.

”Combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale sunt proiecte vitale pentru noi. Proiectul ‘Fiecare copil în grădiniţă’, care şi-a arătat deja beneficiile, este un model de succes pe care dorim să îl preluăm la nivel naţional”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.