Site icon stiriDB

Ministrul Muncii, prezent la Târgovişte unde a discutat despre pachetul de măsuri active de ocupare

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a participat, luni, alături de preşedintele AJOFM, Marcel-Dumitru Miclău, la o vizită de lucru la sediul AJOFM Dâmboviţa.

”Am avut o întâlnire cu conducerea AJOFM Dâmboviţa pentru a vedea cum pachetul de măsuri active începe să fie implementat, cum începe să ducă la dezideratul de creare de locuri de muncă. Pachetul de măsuri active are două planuri, un plan de subvenţii sau sprijin pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă şi aici discutăm de mai multe tipuri de prime, una de activare, menită să încurajeze ieşirea din beneficii sociale şi semnarea unui contract de muncă, măcar trei luni de zile beneficiază de 500 de lei primă de activare, celelate prime sunt aşa-numitele prime de mobilitate (…). A doua parte se referă la subvenţiile care se dau angajatorilor pentru crearea de noi locuri de muncă. Ce facem nou, introducem două noi categorii critice: tinerii 15-24 de ani, şomerii de lungă durată, care sunt pe venitul minim garantat”, a precizat ministrul Muncii, Dragoş Păslaru.

Acesta a mai spus că bugetul pachetului de măsuri active de ocupare este format şi din bani europeni.

”Pachetul acesta de măsuri active nu are o problemă de buget sau de impact asupra bugetului pentru că facem în premieră un lucru pe care ar fi trebuit să-l fi făcut de mult şi anume în loc să creeze politici diferite pe bani naţionali şi pe fonduri europene, ia şi banii naţionali disponibili şi banii europeni îi pune în proporţia o treime bani naţionali, exact cât plăteam şi până acum pe măsurile active, cu două treimi în plus pe bani europeni din Programul Operaţional Capital Uman şi în modul acesta triplăm bugetul de măsuri active”, a precizat Dragoş Pîslaru.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a mers şi la sediul Prefecturii Dâmboviţa unde a susţinut o conferinţă de presă, iar apoi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai agenţilor economici din judeţ pentru a le prezenta unele facilităţi cuprinse în pachetul de măsuri active de ocupare.

Prefectul de Dâmboviţa, Antonel Jijie, a subliniat că este prima vizită în judeţ a unui membru al Guvernului Cioloş.