Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie: Nu vreau să umblu la bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie: Nu vreau să umblu la bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, la Târgovişte, la o întâlnire cu profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, că nu vrea să facă schimbări la examenul de bacalaureat întrucât trebuie asigurată predictibilitate.

”Să vă spun de ce nu vreau să umblu pe bacalaureat: pentru că vom avea modificări, am discutat mai devreme de programe, de planul cadru de programe, de abordare transversală a disciplinelor. Să presupunem că modificăm bacalaureatul peste doi ani. Peste alţi şase ani vei face obligatoriu modificarea. Apoi modul în care noi evaluăm copiii este unul, totuşi, superficial, pentru că noi evaluăm matematică, română şi, mă rog, ce se mai poate pe lângă matematică şi română”, a precizat ministrul Educaţiei.

Acesta spune că ar trebuie făcute evaluări şi la alte materii, fără a se pune neapărat note.

”Dar sunt lucruri pe care nu le evaluăm, de exemplu la clasa a VIII-a nu evaluăm limbi străine, ar fi trebuit să stăpânească lucrul ăsta, nu evaluăm IT, ar trebui să stăpânească. Nu spun să le spun note şi să îi pedepsim. Ci să îi evaluăm, să vedem unde au ajuns. Deci discuţia despre bacalaureat şi despre examene naţionale este o discuţie pe care nu vreau să o port de la un an la altul”, a adăugat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a efectuat, joi, o vizită în Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!