Site icon stiriDB

Ministrul Economiei: Putem crea parcuri industriale cu excedentul de teren al societăților dâmbovițene de armament

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat, luni, la Târgoviște, că ar mai putea fi create parcuri industriale în județul Dâmbovița cu excedentul de teren pe care îl au cele trei societăți de armament din județ.

Ministrul a făcut declarația într-o conferință de presă, după ce a vizitat Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomirești și Automecanica Moreni. ”Programele de reorganizare trebuie să le facem cu Consiliul Județean pentru că sunt terenuri foarte mari comparativ cu cerințele și posibilitățile de producție și vânzare din momentul de față. Va trebui să ne reorientăm, poate mai facem niște parcuri industriale sau o parte din aceste active care rămân nefolosite le dăm la Consiliul Județean și ei să facă, știu eu, parteneriate publice-private. Legea industriei de apărare va permite acest lucru”, a afirmat ministrul Constantin Niță, citat de AGERPRES.

Acesta a adăugat că la toate cele trei societăți de producție de armament din Dâmbovița se pretează cedarea de teren pentru a se crea parcuri industriale, care, la rândul lor, să creeze locuri de muncă.

Din cele trei societăți, a precizat ministrul Niță, două au capacitatea de a deveni eficiente, cea de la Mija și cea de la Dragomirești, probleme în a se asigura comenzi fiind la Automecanica Moreni.

Cele trei societăți au, în total, circa 760 de angajați.

Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomirești și Automecanica Moreni sunt filiale ale ROMARM.

CN ROMARM are capital 100% al statului român prin Ministerul Economiei și are în componență mai multe filiale, printre care și cele trei din județul Dâmbovița.

La vizita efectuată, luni, în Dâmbovița, ministrul Economiei, Constantin Niță, a fost însoțit de directorul general ROMARM, Dan Tache, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și de parlamentari de Dâmbovița.