Site icon stiriDB

Ministrul Economiei, în vizită la societăţile din industria de apărare din Dâmboviţa

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, împreună cu mai mulţi oficiali ai ministerului efectuează, marţi, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, la cele trei unităţi din industria de apărare: Mija, Dragomireşti şi Automecanica Moreni.

”Pe noua conducere (…) a ministrului Economiei, industria de apărare este considerată sau încercăm să o facem, să o considerăm ca având potenţial de a fi perla coroanei. Încercăm să facem un lucru coerent pe termen lung să prindem tot ce se poate din piaţa internă şi, adevărata provocare, piaţa externă”, a declarat ministrul Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Dâmboviţa.

Conform ministrului, se va face o evaluare a situaţiei celor trei societăţi cu fiecare din echipele manageriale. Deplasarea în teritoriu are şi rolul de a identifica potenţialul de viitor al acestor societăţi.

Secretarul de stat în cadrul ministerului Economiei Sorin Encuţescu a spus că toate companiile din industria de apărare, mai puţin IAR Ghimbav Braşov, sunt pe pierdere.

”Toate companiile din industria de apărare, mai puţin IAR Ghimbav Braşov, sunt pe pierdere. Deci şi cele trei societăţi din Dâmboviţa, de la Mija, Dragomireşti şi Automecanica Moreni, însă au comenzi”, a spus Encuţescu.

Reprezentanţii Ministerului Economiei au vorbit şi despre transportorul blindat 8×8 (TBT 8×8) care este în lucru la Automecanica Moreni.

Transportorul este în faza de realizare a prototipului şi va beneficia de finanţare şi în viitor.

”Noi trebuie să creăm un produs care să corespundă necesităţilor armatei noastre de peste cinci ani care să corespundă cerinţelor de peste următorii 15 ani (…). Funcţionează şi produce bine unitatea de la Mija, acolo avem comenzi de RPG 7 şi RPG 9, la fel un proiectil reactiv termobaric. La fel Dragomireşti, el este cel care încarcă toate bombele, tot ce există muniţie peste 40 de milimetri”, a precizat secretarul de stat în cadrul ministerului Economiei Sorin Encuţescu.

Cele trei societăţi din industria de armament din judeţul Dâmboviţa: Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti şi Automecanica Moreni sunt filiale ale ROMARM, companie naţională cu capital 100% al statului român prin Ministerul Economiei.