Site icon stiriDB

Ministrul Culturii, de Ziua Naţională a Lecturii, prezent la inaugurarea unei biblioteci pentru copii, la Târgovişte

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost prezent, marţi, de Ziua Naţională a Culturii, la inaugurarea unei biblioteci pentru copii, la Târgovişte.

„E foarte important să facem tot ce ţine de noi să aducem copiii, şi nu numai, spre lectură, pentru că tinde să fie un obicei depăşit. Suntem invadaţi de tot felul de distracţii, ca să le zic aşa, în sensul de a ne distrage atenţia, telefoane, tablete, televizor şi aşa mai departe. Printre ele nu trebuie să renunţăm la lectură pentru că este singura cale spre noi, spre sufletul nostru, spre alte dimensiuni de vis, iar una dintre menirile principale ale dascălilor, ale bibliotecarilor, este să facă liber drumul copiiilor şi al oamenilor către lectură”, a spus ministrul Lucian Romaşcanu.

Acesta i-a îndemnat pe copii prezenţi să citească, iar bibliotecarilor le-a spus că trebuie să facă mai multe acţiuni de promovare a lecturii.

„Va trebui, cred eu, să faceţi foarte multe pentru a redeschide pofta de lectură, să faceţi acţiuni în şcoli, să aduceţi copii aici la acţiuni, să ispitiţi”, a mai spus Romaşcanu.

Copiilor prezenţi la eveniment le-au fost citite poveşti de către un actor de la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte.

Biblioteca pentru copii a fost inaugurată în clădirea unui fost punct termic dintr-un cartier al municipiului Târgovişte.

Astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, alături de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, am inaugurat noul sediu al Filialei Județene pentru Copii „Ion Heliade Rădulescu”.

Iată că, în cel mai scurt timp, lucrările începute în 2020 fiind finalizate anul trecut, am reușit să transformăm un punct termic dezafectat într-un spațiu modern, unde cei mai mici dintre dâmbovițeni pot intra în frumoasa lume a cărților.

Niciun efort financiar nu este prea mare atunci când vorbim de încurajarea copiilor și îndrumarea lor către lectură.

În primul rând, sper că, prin ceea ce am realizat aici, copiii vor renunța la dispozitivele electronice, atât cât de mult se poate în vremurile pe care le trăim.  Avem aici, la Filia Bibliotecii Județene pentru Copii, 30.000 de cărți specifice vârstei lor, iar 2 bibliotecari îi vor îndruma și ajuta.

Așadar, la parter, avem zona de primire, biblioteca, ludoteca, iar la etaj a fost prevăzută o zonă deschisă, care cuprinde depozitarea cărților şi sală de lectură.

Valoarea lucrărilor, investiție asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, este de aproximativ 3.000.000 de lei.

Vreau să-i felicit pe toți colegii mei pentru implicarea în acest proiect, iar domnului ministru Lucian Romașcanu îi mulțumesc pentru susținerea proiectelor culturale din județul Dâmbovița.

Consiliul Județean Dâmbovița va fi întotdeauna un promotor și un susținător al investițiilor în cultura dâmbovițeană.

Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa

O fostă centrală termică din cartierul Matei Basarab (microraionul nr. 3), transformată într-o ultramodernă bibliotecă pentru copii. Investiția a fost realizată de către Consiliul Județean Dâmbovița și a fost deschisă publicului astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, în prezența domnului Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii. Locația a fost pusă la dispoziție de către Primăria Municipiului Târgoviște. Bravo, Cornel, felicitări, Agnes Erich!

Cristian Daniel Stan, primar Târgovişte

Dreptate până la capăt!

Cei mai mici cititori ai noștri au de ieri un sediu de bibliotecă dedicat exclusiv lor.

Nici că se putea să sărbătorim mai frumos Ziua Națională a Lecturii!

Mulțumim pentru participare domnului Ministru al Culturii, Lucian Romașcanu!

Cineva, acolo sus, iubește bibliotecile!

Claudia Gilia, prefect Dâmboviţa