Site icon stiriDB

Ministrul Apărării, prezent la manifestările de la Târgovişte cu prilejul Zilei Imnului (foto-video)

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a participat, sâmbătă după-amiază, la manifestările de la Târgovişte dedicate Zilei Imnului, a primit onorul de la Regimentul de Gardă, a rostit o alocuţiune şi a asistat la concertul simfonic ce a avut loc în încheierea evenimentului.

”Am avut cu adevărat emoţii, e foarte greu să fii la tine acasă şi să încerci să te comporţi foarte corect din punct de vedere al protocolului. Am fost dimineaţă la Bucureşti, la Ziua Imnului Naţional, dar am ţinut să avem o manifestare cu totul specială la Târgovişte, pe de o parte pentru că în calitate de ministru al Apărării am posibilitatea să aduc aici Regimentul de Gardă, este o chestiune care e scrisă în protocol, nu făcută special de mine astăzi, şi în al doilea rând pentru că am dorit să inaugurăm Piaţa Mihai Viteazul cu un ceremonial care să fie deosebit”, a declarat ministrul Adrian Ţuţuianu, care deţine şi funcţiile de senator de Dâmboviţa şi preşedinte al PSD Dâmboviţa.

Imnul nostru este un izvor nesecat de mândrie pentru acest neam, este unul dintre cele mai înălţătoare şi mai înflăcărate cântece, a spus Ţuţuianu.

”Trebuie să subliniez faptul că imnul poartă cu semeţie şi mândrie, alături de drapel, încărcătura simbolică a unităţii şi identităţii istorice şi culturale, a onoarei, demnităţii şi integrităţii poporului român. Pentru mine sunt concepte cu o puternică încărcătură emoţională, care se înscriu în acea trăire nobilă: mândria de a fi român. Se cuvine să spunem, în semn de omagiu şi cinstire, că imnul nostru este un izvor nesecat de mândrie pentru acest neam, este unul dintre cele mai înălţătoare şi mai înflăcărate cântece, care poate fi auzit din piepturile ostaşilor români şi ale poporului nostru iubitor de libertate”, a spus ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Manifestările au avut loc în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte, care a beneficiat de lucrări de reabilitare, iar cu acest prilej a fost redată în folosinţă.

La ceremonie imnul a fost interpretat de tenorul Liviu Indgricău. Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a avut un cuvânt de rugă şi închinare pentru poporul român, autorităţile locale, precum şi ministrul Apărării au rostit alocuţiuni, iar la finalul evenimentului a avut loc un concert susţinut de Filarmonica Muntenia. Prezentă la manifestările de la Târgovişte a fost şi Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene şi deputat PSD de Dâmboviţa. Un moment important al manifestărilor a fost defilarea Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazul”.