Site icon stiriDB

Militar rănit în Afganistan, cetăţean de onoare al Târgoviştei

soldat-cetatean-1

Locotenentul Ionuţ Alin Marinescu, rănit în teatrul de operaţiuni din Afganistan, a primit, joi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Unitatea Militară de la Teiş, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte.

”În spiritul recunoştinţei ce se cuvine celor care servesc ţara în misiunile pe care Armata României le are de îndeplinit, am iniţiat unele demersuri cu valoare morală, printre care şi cel de oferire a titlului de cetăţean de onoare militarilor deveniţi invalizi ca urmare a unor afecţiuni suferite în teatrele de operaţii. În acest context, vă semnalăm faptul că pe raza municipiului Târgovişte domiciliază locotenentul Ionuţ Alin Marinescu, rănit în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul executării unei misiuni de patrulare, iar ulterior încadrat în gradul II de invaliditate ca urmare a pierderii braţului stâng”, se arată într-o adresă a Ministerului Apărării Naţională înaintată Primăriei Târgovişte.

Joi, la manifestările dedicate redeschiderii Cimitirului de Onoare Românesc din cadrul unităţii militare de la Teiş, unde sunt înmormântaţi eroi din Primul Război Mondial, un moment deosebit a fost înmânarea titlului de cetăţean de onoare locotenentului Ionuţ Alin Marinescu.

”Este o mare onoare de înmâna unui erou al zilelor noastre, unui fiu al municipiului Târgovişte diploma prin care s-a conferit titlul de cetăţean de onoare domnului locotenent Ionuţ Alin Marinescu pentru merite deosebite”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Locotenentul Ionuţ Alin Marinescu a primit de la comandantul Garnizoanei Târgovişte, Nicolae Antonie, o diplomă şi placheta garnizoanei.

La evenimentul de la unitatea militară de la Teiş au fost prezenţi secretarul de stat din cadrul MApN – Otilia Sava, veterani de război, autorităţi judeţene, localnici, precum şi elevi de la unităţi de învăţământ din Târgovişte.