Câteva mii de persoane sunt prezente în acest weekend la Padina Fest.
Este a cincea ediţie a festivalului ce are loc pe Platoul Padina din Munţii Bucegi.
Participanţii se pot bucura de concerte, dar şi de diferite sporturi montane, precum şi de lecţii de educaţie montană şi ecologică.
Sâmbătă a avut loc Maratonul Bucegilor. Au fost două trasee, unul de 26 de kilometri (1010 metri diferenţă de nivel), iar altul de 16 kilometri (690 metri diferenţă de nivel).
Cei care vin la Padina Fest pot participa la activităţi cu specific montan: tiroliană, căţărat, tir cu arcul, adventure park, military camp, concursuri distractive, workshopuri şi competiţii sportive, maratoane de mountain bike şi alergare montană.
Printre cei care concertează la festival sunt: Subcarpați, Implant Pentru Refuz, Grimus, ROA, Ţapinarii, Vrelo (Serbia) şi Worldly Savages (Canada, Serbia, Anglia), Lola Marsh (Israel).
De asemenea, la Padina Fest, susţine în aer liber un concert şi Filarmonica Muntenia din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
”Contribuţia consiliului judeţean a fost de 10.000 de euro şi participarea noastră cu Filarmonica Muntenia şi Orchestra Chindia. Partea bună e că avem turişti, suficienţi, nu atât de mulţi cât ne-am fi aşteptat noi şi lucrul acesta se datorează în principal vremii, a plouat până de curând şi oamenii sunt ceva mai reticenţi. Cred că organizarea este bună, evenimentele sunt, să spunem, de nivel cultural ridicat şi de la cei cu care am vorbit am cules impresii bune”, a declarat, sâmbătă, la Padina Fest, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Cei mai mulţi dintre cei care au venit la Padina Fest stau la corturi în incinta locaţiei unde are loc festivalul, dar sunt şi persoane care au ales să se cazeze la hotelurile şi pensiunile din zonă.
Organizatorii festivalului îşi propun şi promovarea munților Bucegi și a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montană și ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural.
Padina Fest este un eveniment finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi organizat cu susţinerea partenerilor şi sponsorilor, printre care Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Moroeni, Administraţia Parcului Natural Bucegi, Asociaţia Salvatorilor Montani din România.