Site icon stiriDB

Mihail Volintiru (PNL Dâmboviţa): Sunt consilieri locali liberali slugi ale PSD (audio)

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, susţine că sunt consilieri locali liberali din judeţ care sunt slugi ale PSD-ului.

Declaraţia a fost făcută de Volintiru, într-o conferinţă de presă, în ziua alegerilor europarlamentare.

”Sunt o serie de consilieri locali PNL care sunt slugile PSD. Au fost puşi de către PSD pe liste în varii localităţi din judeţul Dâmboviţa, sunt oameni ai primarilor din localităţile respective ca să putem să ieşim la număr. Adică, în înţelegerea USL de la acea vreme, trebuia să existe un număr de reprezentanţi PNL pe listele de consilieri locali, un număr de reprezentanţi PC”, a spus Volintiru.

Acesta a precizat că nu se referă la consilieri locali PNL de la Târgovişte.

Mihail Volintiru a adăugat şi care era situaţia organizaţiei PNL Dâmboviţa când a venit la conducerea ei.

”La momentul când eu am venit erau statutare trei organizaţii din 89. Vă daţi seama ce măcel era în momentul ăla în organizaţiile PNL”, a afirmat Volintiru.

După alegeri, PNL Dâmboviţa a anunţat că va lua măsuri împotriva conducerilor locale şi a consilierilor locali PNL care nu s-au implicat în activitatea politică. Este vorba, în principal, de localităţi unde rezultatele alegerilor au fost slabe pentru PNL.

În Dâmboviţa, la europarlamentare, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cel mai mare scor,  50,31%. PDL s-a situat pe locul doi cu 14,14%, iar PNL a obţinut 10,15%.

La nivelul municipiului Târgovişte, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 33,62%, Mircea Diaconu 12,31%, PDL 11,09%, PNL 10,31%, PMP 9,77%.