Preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, cataloghează demersul celor care îi cer demiterea de la şefia organizaţiei drept ”o găinărie”, demersul, spune acesta, este egal cu zero.
Volintiru mai spune că mulţi dintre cei care au semnat memoriul înaintat conducerii PNL nu ştiu ce au semnat. Conform acestuia, unii dintre semnatari i-au spus că au crezut că este o listă cu semnături de susţinere a preşedinţilor de organizaţii locale demişi.
”Mai bine de jumătate dintre cei care apar ca şi cum ar fi semnat nu îşi regăsesc în mod real semnătura şi o bună parte dintre ei nici nu ştiu ce au semnat. După aceea, sunt 119 semnături doar că recomandarea mea este să îl suni pe Cornel Coman şi să îl întrebi ce părere are despre chestiunea asta, cum de altfel îţi recomand să îl suni şi pe primarul de la Morteni, Marian Albu”, a declarat liderul PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru.Acesta îl consideră pe Gabriel Grozavu unul dintre iniţiatorii memoriului.
”De fapt este o găinărie, tot e la modă termenul. Printre iniţiatorii demersului sunt nimeni alţii decât sluga lui Ţuţuianu, Gabriel Grozavu, care ţine cu dinţii de scaunul de vicepreşedinte la consiliul judeţean, acolo unde primeşte puţin peste 5.000 de lei pe lună. Deşi organizaţia judeţeană i-a cerut să plece, deşi el confirmă că partidul l-a pus acolo, nu îşi dă demisia. Grozavu este cel care la întâlnirea de ieri (marţi, n.r.) de la partid a venit cu maşina de la consiliul judeţean şi mă întreb ce părere are Ţuţuianu despre această situaţie”, a afirmat Mihail Volintiru.
Legat de cei 34 de preşedinţi de organizaţii locale demişi din funcţie, Volintiru explică modul cum s-a ajuns la demiterea acestora, susţinând că el nu a exclus pe nimeni.
”Nu am exclus pe nimeni. Unu, pentru că nu pot eu, Volintiru, să exclud membri de partid, acest lucru îl face Biroul Judeţean, unde are atribuţii, Delegaţia Permanentă Teritorială acolo unde are atribuţii şi o face Delegaţia Permanentă Naţională unde are atribuţii. La Dâmboviţa eu nu am propus spre excludere pe altcineva decât pe Grozavu, urmare a refuzului de a-şi da demisia din funcţia de vicepreşedinte de la consiliul judeţean, respectiv de a înceta să fie sluga lui Ţuţuianu. Nu a făcut acest lucru, ceea ce înseamnă că îi face să fie slugă”, a precizat Mihail Volintiru.Acesta a spus că înainte de europarlamentare în Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Dâmboviţa s-a votat cu 98 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 10 abţineri că toţi preşedinţii de organizaţii locale care nu îndeplinesc targetul de 25% îşi vor da demisia sau vor fi demişi.
”34 au fost demişi. Este decizia Delegaţiei Permanente”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.