Site icon stiriDB

Marin Antonescu (vicepreşedinte CJ Dâmboviţa): IPS Nifon e mai sărac decât Regele!

nifon-rege-mihai

Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, e mai sărac decât Regele Mihai I, a spus, miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, vicepreşedintele instituţiei, Marin Antonescu. Afirmaţia a fost făcută în contextul unei discuţii despre alocarea de bani publici.

La un punct de pe ordinea de zi ce viza alocarea de bani (10.000 de lei) pentru manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la proclamarea lui Carol I ca domnitor al României, consilierul judeţean PNL Dragoş Paraschiv a luat cuvântul.

”Mi se par puţini banii alocaţi, pentru Nifon alocăm sume mult mai mari”, a spus Dragoş Paraschiv.

”Cu sinceritate, când v-am văzut aşa ridicându-vă hotărât m-am gândit că aţi preluat mesajul PDL-ului care a fost împotriva prezenţei Regelui în parlamentul României. Eram senator atunci şi secretar al şedinţei”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Înaltpreasfinţia Sa este mai sărac decât Regele!”, a afirmat vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Marin Antonescu.

”Mult mai sărac”, s-a auzit un alt consilier comentând ironic din sală.

”Vreau să fac şi eu o remarcă, din partea unui republican. Accept formularea ‘familia regală’, dar atunci când vorbeşti despre Casa Regală, pentru că este o instituţie văzută în acţiune să îi spunem fosta Casă Regală”, a spus Marin Antonescu.

Un consilier liberal din sală a susţinut că e corectă formularea actuala Casă regală, iar Marin Antonescu a replicat că şi în PNL Dâmboviţa sunt două aripi: monarhistă şi republicană.

”Acum au (liberalii dâmboviţeni, n.r.) şi cea de-a treia problemă: să îl întrebe şi pe Miculescu (copreşedinte PNL Dâmboviţa, n.r.) dacă e de acord”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Republican convins!”, a mai spus Marin Antonescu, cu referire la Miculescu.