Site icon stiriDB

Marcel Ciolacu a plantat copaci în Dâmboviţa, de Ziua Internaţională a Pădurii

Liderul PSD Marcel Ciolacu a plantat copaci, duminică, în zona Moreni din judeţul Dâmboviţa, marcând astfel Ziua Internaţională a Pădurii şi a spus că e o necesitate şi trebuie să fie o prioritate reîmpădurirea României.

Alături de Ciolacu au fost prezenţi secretarul executiv al PSD Paul Stănescu, preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, precum şi alţi lideri social demoraţi locali.

„Am vrut să vin de Ziua Internaţională a Pădurii în Dâmboviţa, pentru că aici sunt cele mai vechi păduri din ţară. Trebuie să creştem suprafeţele împădurite! Şi să oprim definitiv tăierile ilegale. Reîmpădurirea României este o necesitate şi ea trebuie să fie o prioritate. Nu doar astăzi, ci în fiecare zi! Noi asta am încercat: să protejăm pădurea şi să ajutăm la regenerarea ei”, a spus, într-o postare pe facebook, Ciolacu.

Acesta a dăugat că oprirea tăierilor ilegale e la fel de importantă ca plantarea de noi arbori.

„Am iniţiat Legea privind interzicerea exportului de buşteni. Am votat DNA-ul pădurilor. Am conceput şi realizat un sistem integrat de urmărire a materialelor lemnoase – SUMAL, cum îl cunoaşteţi toţi. Dar nu este încă suficient. Oprirea tăierilor ilegale este la fel de importantă ca plantarea de noi arbori! Voi propune o amplă reformă a sectorului forestier, pentru a pune capăt definitiv defrişărilor! Protejarea pădurii este o prioritate naţională, nu un subiect politic!”, a afirmat Ciolacu.