”Maratonul lecturii la Târgovişte”, manifestare dedicată împlinirii a 620 de ani de atestare documentară a localităţii

”Maratonul lecturii la Târgovişte” va fi organizat, vineri, în perioada în care au loc Zilele Cetăţii, manifestarea fiind dedicată împlinirii a 620 de atestare documentară a localităţii şi în cadrul căreia timp de şase ore şi 20 de minute vor fi citite texte referitoare la Târgovişte.

”Vineri, 9 septembrie 2016, în intervalul orar 10.00 – 16.20, vă invităm să participaţi la „Maratonul lecturii – Târgovişte” organizat de Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa şi Centrul Europe Direct Târgovişte, în cadrul Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” 2016. Pentru a aniversa împlinirea a 620 ani de atestare documentară a oraşului Târgovişte, timp de 6 ore şi 20 de minute vor fi citite de către participanţii la eveniment scurte texte referitoare la Târgovişte sau scrise de autori târgovişteni”, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Judeţene I.H Rădulescu Dâmboviţa, remis marţi.

Evenimentul va avea loc în Scuarul Primăriei Municipiului Târgovişte şi se va încheia cu un flash-mob.

Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” este o manifestare ce are loc în ultimii ani în perioada în care se serbează Zilele Cetăţii Târgovişte. Salonul doreşte să faciliteze contactul publicului dâmboviţean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară.

În cadrul Salonului Editorial vor fi organizate lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, recitaluri poetice şi de muzică folk, dezbateri. Salonul este deschis în intervalul orar 10.00-21.00.

Zilele Cetăţii Târgovişte vor avea loc în perioada 8-11 septembrie, iar manifestările includ spectacole, scenete istorice, acţiuni culturale, competiţii sportive.

lectura

error: Conţinut protejat !!