Site icon stiriDB

Manifestări organizate la împlinirea a 420 de ani de la urcarea pe tron a lui Mihai Viteazul

411-ani-de-la-asasinarea-lui-mihai-viteazul-15763813Procesiune în localităţile istoric legate de numele lui Mihai Viteazul, spectacole, lansări de carte, expoziţii şi concursuri sunt câteva dintre manifestările organizate de autorităţile judeţene pentru a marca 420 de ani de la urcarea pe tron a lui Mihai Viteazul.

Procesiunea este intitulată simbolic ”Flacăra Unirii”.

”În data de 18 septembrie – ora 21.00 – soseşte la Mănăstirea Dealu ”Flacăra Unirii”. Pe 19 septembrie – ora 9.00 va fi un Te Deum la Mănastirea Dealu, iar între 10.00 – 14.00 la Centrul de Conferinţe, corpul K al Universitatii Valahia va fi o expoziţie tematică, simpozion ştiinţific, iar la 19.30 va fi un concert simfonic extraordinar al Orchestrei Muntenia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu participarea corulului Arhiepiscopiei Târgoviste, manifestare ce va avea loc la Curtea Domnească”, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Pe 20 septembrie, la ora 10.00 are loc finala concursului de Istorie, la Centrul Cultural Aninoasa; de la ora 11.00 este un spectacol oferit copiilor de membrii Clubului Victorioşilor, la Centrul Cultural Aninoasa, iar între 11.45 – 13.30 est programată vizionarea filmului ”Mihai Viteazul”, la Centrul Cultural Aninoasa; la ora 15.00 are loc o lansare de carte, la Biblioteca I.H. Radulescu; între 18.00 – 21.00 va fi un spectacol extraordinar de muzică populară cu artişti reprezentativi ai celor trei provincii istorice ale României, în Piaţa Tricolorului.

Manifestările de vineri se vor încheia cu o paradă militară, retragere cu torţe si fanfară pe traseul Mănăstirea Dealu, Curtea Domnească, Platoul Prefecturii, B-dul Mircea cel Bătrân, Piaţa Mihai Viteazul, casa V. Blendea.