Site icon stiriDB

Mai mulţi şefi de instituţii din Dâmboviţa vor fi înlocuiţi; vezi care sunt cei vizaţi

Mai mulţi şefi de instituţii din Dâmboviţa îşi vor pierde funcţiile, printre aceştia directori de deconcentrate, Sorin Păun aflat la comanda IPJ, dar şi prefectul şi subprefectul. Numele acestora au fost anunţate, vineri, de senatorul Adrian Ţuţuianu, care dezvăluie şi motivul acestor schimbări: preluarea de către camarila PSD a unor instituţii prin care se derulează bani mulţi.

”Mai devreme decât credeam, #camarila care a confiscat PSD Dâmbovița își descoperă la suprafață motivele pentru care a dorit să pună mâna pe organizație. În ultimele zile, a demarat o acțiune comandată de schimbări ale unor conduceri de instituții pe care numai cine e de rea credință nu o înțelege. Grav e că aceste destituiri/numiri se fac fără niciun criteriu obiectiv, ci doar din nevoia disperată a camarilei #Plumb de a planta rapid oameni și de a acapara instituții din județ”, spune Ţuţuianu.

Acesta a vorbit pe larg despre ”camarila”, aşa cum a numit-o el, din PSD Dâmboviţa.

”Există o camarilă, şi nu am folosit întâmplător cuvântul acesta, care nu are nicio legătură cu judeţul Dâmboviţa, venită de oriunde, din care fac parte Rovana Plumb, Andrei Plumb, Radu Popa venit de la Giurgiu, Lache i-am zis eu, nişte personaje care au doar interesul de a acapara anumite funcţii publice şi anumite instituţii pe unde se derulează foarte mulţi bani. Primul episod este acesta cu Casa Judeţeană de Sănătate, nu ştiu ce s-a găsit acolo, nu am eu acces la raportul respectiv, dar mi se pare extrem de ciudat ca cineva să fi venit într-un control, să stea două ore, după două ore să anunţe că a demis directorul CJAS. De fapt, camarila a pus ochii pe o instituţie care este foarte importantă, de la CJAS se finanţează şi sistemul privat şi sistemul public de sănătate din judeţ, aici sunt şi banii de farmacii şamd”, a spus Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu a adăugat şi care sunt directorii vizaţi de eliberarea din funcţie.

”Este absolut revoltător că se intenţionează eliberarea din funcţie a directorului Direcţiei Agricole (…). Nu sunt deloc lămurit care ar fi motivele să schimbi prefectul judeţului, este un profesionist fără apartenenţă politică, are legătură cu doamna (Rovana Plumb, n.r.) îşi aduce un protejat, un securist din Bucureşti, al cărui nume îl cunosc şi pe care l-a plimbat pe la toate ministerele unde a funcţionat. Dar despre asata mai discutăm când va fi cazul. Schimbarea subprefectului, şi-au propus să schimbe directorul Bibliotecii Judeţene pentru că este pe lista celor care au mai avut câte ceva de comentat legat de schimbările din partid, în mod cu totul ciudat schimbarea directorului Complexului Muzeal Curtea Domnească, e de mult timp pe post, e profesionist. Se pregăteşte schimbarea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, de la IPJ, de la RAR şi de la Garda de Mediu. Pe Comănescu (preşedintele consiliului judeţean, n.r.) îl vor da afară mâine din partid pentru că a refuzat să se plieze pe interesele clientelei şi clicii Rovanei Plumb”, a spus Ţuţuianu.