Site icon stiriDB

Mai multe localităţi din zona Pucioasa fără apă, din cauza apariţiei unui risc microbiologic

Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa anunţă că a oprit de sâmbătă seara furnizarea apei în oraşul Pucioasa şi alte patru localităţi învecinate din cauza apariţiei unui risc microbiologic.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa anunţă că monitorizează situaţia şi că nu au apărut, până acum, cazuri de îmbolnăviri. De asemenea autorităţile au luat măsura transportării de apă potabilă cu cisterna în aceste localităţi.

”Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, în calitate de operator al serviciului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Dâmboviţa, anunţă că se sistează furnizarea apei în orasul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti, datorită unor încărcări microbiologice în apa brută a Barajului Pucioasa”, se arată într-un comunicat al companiei de apă.

Reluarea alimentării cu apă, mai informează compania de apă, se va face conform procedurilor legale în momentul în care încărcătura microbiologică se va încadra în limitele admise.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa anunţă populaţia cu privire la riscul îmbolnăvirii, ecomandându-le celor care prezintă simptome să meargă la medic.

”Direcţia de Sănătate Publică informează populaţia din localităţile Pucioasa, Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti cu privire la riscul apariţiei de îmbolnăvire de cauza digestivă în relaţie cu consumul de apă potabilă din ultimele zile şi recomandă prezentarea la unităţile medicale din zonă (cabinetele medicilor de familie, spitale) în cazul apariţiei primelor semne de boală digestivă. Menţionăm că alimentarea cu apă potabilă a fost sistată, apa nemaifiind sigură pentru consum datorită apariţiei unui risc microbiologic (Clostridium perfringens) la ieşire din staţia de tratare, fără modificarea calităţii apei în reţeaua de distribuţie”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

În continuare, DSP Dâmboviţ anunţă că va monitoriza măsurile întreprinse de compania de apă pentru remedierea acestei situaţii.

”Vă avertizăm să nu mai consumaţi ultimele cantităţi de apă rămase pe reţea, în acest moment. Avertizăm unităţile spitaliceşti să dea în consum apa pentru băut din rezervoarele de înmagazinare, numai după fierbere şi răcire. Până în acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de îmbolnăviri prin boala diareica acută sau altă simptomatologie digestivă”, mai informează DSP Dâmboviţa.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a stabilit ca în localităţile unde s-a oprit apa să se distribuie apă potabilă cu cisternele.

Astfel, începând din 17.01.2016 se va efectua transportul apei potabile cu cisterne de la Compania de Apă Târgovişte, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Garnizoana Târgovişte, după următorul program:

Ora 10.00 – 4 cisterne de la Compania de Apă Târgovişte, în oraşul Pucioasa;

Ora 10.00 – 2 cisterne de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Garnizoana Târgovişte, în localităţile Vulcana Pandele şi Doiceşti;

Ora 14.00 – 2 cisterne de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Garnizoana Târgovişte, în localităţile Brăneşti şi Vulcana Băi;