Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte încep, luni, 13 iulie. Lucrările sunt abandonate din 2012.
Este un proiect cu fonduri europene de 88,7 milioane de lei, iar autorităţile locale speră ca până la sfârşitul anului să realizeze undeva la 75-80% din lucrări.
Este un proiect cu risc de implementare, se vor pierde banii europeni care nu vor fi cheltuiţi până la 31 decembrie 2015. Ce nu va fi terminat în acest an, va fi construit cu bani de la bugetul local.
Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a anunţat că vineri a fost prima vizită în teren.
”Luni, lucrările vor începe în forţă. Se începe cu zona drumului virgin şi, bineînţeles, va fi atacată şi canalizarea de pe Calea Ialomiţiei, pentru a asigura condiţiile necesare pentru proiectul de la Complexul de nataţie. Partea cu care se vor începe lucrările, care se va realiza de la zero, pleacă de vizavi de Arhiepiscopie şi iese în partea cealaltă la podul de la Valea Voievozilor”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.
La sfârşitul lunii mai, Primăria Târgovişte a anunţat că procedurile de reatribuire a contractului de execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare centură ocolitoare Târgovişte au fost finalizate. Contractul de execuţie lucrări a fost semnat pe 25 iunie.
La acest moment lucrările la centură sunt efectuate în proporţie de 27%.
Contractul de finanţare pentru centura ocolitoare a municipiului Târgovişte a fost semnat în februarie 2009. Iniţial partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuţie de lucrări încheiat CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor.
De asemenea proiectul european a suferit o corecţie fianciară de 25% din cauza neregulilor constatate de Autoritatea de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltării.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).
Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili.
Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.