Site icon stiriDB

Ludovic Orban: Domnul Ţuţuianu şi-a pierdut busola (audio)

”Domnul Ţuţuianu şi-a pierdut busola” pentru că se confruntă, pentru prima dată, cu o majoritate în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a declarat, marţi, preşedintele PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban.

”Am asistat la două şedinţe de consiliu judeţean în care am văzut un preşedinte de consiliu care nu înţelege că instituţia care guvernează judeţul este consiliul judeţean. Practic, prin atitudinea sa, domnul Ţuţuianu a arătat că acţionează după o lozincă de mult apusă, şi anume ‘dacă nu se întâmplă totul cum vreu eu, nu se întâmplă nimic”, a mai spus Ludovic Orban.

Marţi au fost convocate două şedinţe de consiliu judeţean, una la ora 13.00, alta la ora 21.00. Niciuna nu s-a ţinut, din cauză că nu a fost aprobată ordinea de zi, pe care era şi rectificarea bugetară. Au votat împotrivă consilierii PNL, PDL şi unii independenţi.

”Domnul Ţuţuianu şi-a pierdut busola, pentru că se confruntă pentru prima oară cu o voinţă a unei majorităţi în consiliul judeţean, care nu mai acceptă dictatul preşedintelui CJ şi care are ca voinţă să schimbe în bine lucrurile în judeţul Dâmboviţa”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta s-a referit şi la alocarea banilor prin rectificarea bugetară.

”Legat de împărţirea sumelor vă dau un singur exemplu: Târgovişte (…). 1.000 de lei sunt alocaţi din sumele de echilibrare ale judeţului către Târgovişte”, a susţinut Orban.

O altă şedinţă de consiliu judeţean a fost convocată miercuri la 7.30 dimineaţa.

”Atât timp cât nu se permite exprimarea punctului de vedere privitor la ordinea de zi (…), atât timp cât de pe ordinea de zi sunt scoase puncte pentru care s-a convocat şedinţa extraordinară privind contul de execuţie bugetară şi bugetul propriu al consiliului judeţean, în mod evident că vom vota normal şi logic. Noi vrem să dezbatem toate punctele de pe ordinea de zi, vrem să dezbatem rectificarea bugetului propriu al consiliului judeţean, vrem să dezbatem alocările către localităţi şi poate va înţelege şi domnul Ţuţuianu că nu este singur în această instituţie şi că trebuie să respecte voinţa exprimată de cetăţeni”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu. Componenţa după alegerile din 2012 a fost 12 de la PSD, 14 PDL, 5 PNL şi 3 PPDD.

Recent doi consilieri, unul de la PDL şi unul de la PPDD au trecut la PSD, iar cinci consilieri s-au declarat independenţi (doi de la PSD, unul de la PDL şi doi de la PPDD).