Site icon stiriDB

Ludovic Orban: Am pregătit model standard de acţiune în instanţă a aleşilor locali care pleacă la alt partid

Vicepreşedintele PNL şi preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban, a declarat, la Târgovişte, că primarii care pleacă din PNL şi PDL la alte partide vor fi acţionaţi în instanţă, la fel şi vicepremierul Liviu Dragnea, sub acuzaţia de luare şi dare de mită.

În replică, deputatul PSD de Târgovişte, Radu Popa, spune că intenţia lui Orban este ”dovadă de ipocrizie”.

”Am pregătit model standard de acţiune în contencios”, a afirmat Ludovic Orban.

”Mai fac încă o dată anunţul, ca să ştie toţi primarii şi toţi băieţii ăştia care sunt implicaţi. Deocamdată nu am primit de la niciun secretar de consiliu local declaraţii de apartenenţă politică a unor aleşi locali proveniţi din PNL sau PDL care să îşi fi schimbat culoarea politică. Imediat ce vom intra în posesia acestor declaraţii de apartenenţă, şi nu mai e decât o săptămână, noi am pregătit model standard de acţiune în contencios”, a spus vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

Acesta a explicat şi cum se va proceda.

”Procedura este următoarea: vom solicita consiliului local să hotărască încetarea mandatului, să ia act de încetarea mandatului, pentru că în acţiunea în contencios este nevoie de acţiune prealabilă. Dacă în termen de 30 de zile vor refuza să înceteze mandatul vom ataca în contencios administrativ consiliul local. Acţiunea va avea ca scop încetarea mandatului oricărui ales local care a plecat din PNL sau PDL la un alt partid. Vom invoca excepţie de neconstituţionalitate a ordonanţei 55”, a precizat Ludovic Orban.

Liderul liberal spune că va fi completată plângerea penală depusă deja de Klaus Iohannis.

”A doua acţiune: vom depune plângere penală, adică vom completa plângerea penală care se află astăzi la DNA, înaintată de preşedintele PNL, Klaus Iohannis, împotriva lui Liviu Dragnea, vom completa această plângere cu declaraţiile primarilor care au părăsit partide de Opoziţie şi au trecut în PSD sau în alt partid aflat la guvernare şi, de asemenea, documente prin care să dovedim că au primit bani prin pixul lui Dragnea, ministrul Dezvoltării, prin ordin de ministru”, susţine Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că acţiunea în instanţă va fi demarată până la alegerile prezidenţiale.

”Vom alimenta plângerea penală depusă deja şi pe care este deschis deja dosar in rem, o vom alimenta cu nume de persoane, adică Liviu Dragnea, ca cel care dă mită, şi primarul care şi-a schimbat culoarea politică, cel care primeşte mită. Şi în mod evident lucrul acesta îl vom face până în alegerile prezidenţiale, pentru că obiectivul care este urmărit pentru această dare de mită din partea lui Liviu Dragnea şi a Guvernului este acela de a obţine în mod fraudulos voturi la alegerile prezidenţiale. Nu ne jucăm cu chestiunea asta!”, a precizat Orban.

Replica a venit, joi, din partea deputatului PSD Radu Popa.

”Este o dovadă de ipocrizie, nu este gest politic. Pentru că domnul Orban a fost ministru şi domnul Orban ştie cum iese un document dintr-o şedinţă de guvern. Nu poate să creadă cineva că o hotărâre de guvern, ordonanţă sau orice act normativ care a ieşit din interiorul unei şedinţe de guvern este ilegală, din moment ce pe el a semnat ministrul Justiţiei. De asta spun că este o dovadă de ipocrizie”, a precizat Radu Popa.