Lucrări la podul de la ieşirea din Târgovişte spre Găeşti

Podul de la combinat, cum este cunoscut podul de la ieşirea din Târgovişte spre Găeşti, se află în lucrări de reabilitare, iar executivul Primăriei Târgovişte a fost, marţi, pentru a vedea stadiul acestora.

„De fiecare dată când se traversa acest pod, existau acele rosturi între care se creau goluri. Împreună cu Municipal Construct rezolvăm, cel puţin pentru următorii cinci ani, această problemă a rosturilor. Începem chiar de la baza problemei, acolo de unde au fost luate toate tablele care existau iniţial, s-a decopertat, se sudează şi se montează table noi de inox, apoi se termoizolează şi se toarnă asfalt. Este o lucrare care, cu siguranţă, va normaliza traficul în zonă, iar cei care trec pe aici vor avea un motiv în plus de mulţumire. Este o acţiune pe care am gândit-o şi bugetat-o împreună cu întreg executivul primăriei municipiului”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

boriga-pod

Costul lucrărilor se ridică la circa 40.000 de lei din bugetul local.

Anul viitor se doreşte bugetarea de bani şi pentru lucrări de rezistenţă, care să se efectueaze la acest pod.

„În Consiliul Local Târgovişte s-a hotărât finanţarea unor reparaţii, iar în bugetul anului viitor vrem să prevedem sumele necesare pentru rezistenţa acestui pod. Lucrările continuă într-un ritm susţinut, iar vremea ţine cu noi”, a spus viceprimarul Târgoviştei Ioan Ţuţuianu.

Lucrarea de consolidare a structurii de rezistenţă costă circa 500.000 de euro.

Pe şoseaua Tărgovişte-Găeşti s-au amenajat şi trotuarele. Pavelele necesare pentru aceste trotuare au fost recuperate, în mare parte, de la lucrările care se execută în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare urbană (PIDU).

”Costurile au fost minime. Lucrarea este executată de Municipal Construct, societate aflată în subordinea consiliului local, iar beneficiari sunt, în principiu, cei care lucrează la COS, Erdemir şi Oţelinox. Sperăm ca, în câteva zile, toată lucrarea să fie terminată şi toată lumea să fie mulţumită”, a spus primarul Boriga.

error: Conţinut protejat !!