Site icon stiriDB

Locuitorii din Pucioasa şi localităţile limitrofe, avertizaţi să nu bea apa furnizată prin sistemul public

Locuitorii din Pucioasa, Doiceşti, Brăneşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi sunt avertizaţi să nu bea apa furnizată prin sistemul public de alimentare, ci să o folosească strict în scopuri menajere.

În data de 16 ianuarie Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a anunţat că s-au descoperit încărcări microbiologice în apa brută a Barajului Pucioasa, de unde se face alimentarea sistemului public de furnizarea a apei. A fost oprită apa timp de câteva zile în Pucioasa şi cele patru localităţi limitrofe, apoi a fost reluată cu restricţii de consum.

Probele de apă analizate nu sunt constant conforme, astfel că autorităţile anunţă populaţia legat de menţinerea restricţiei privind consumul de apă.

”În urma monitorizării de control a calităţii apei, efectuată în intervalul 22-24 ianuarie 2016, probele recoltate şi analizate în laboratorul nostru sunt conforme din punct de vedere microbiologic la parametrii analizaţi, pentru toate punctele de prelevare stabilite. Se menţin în continuare restricţiile instituite anterior, apa va fi utilizată doar pentru nevoi menajere şi pentru igiena individuală. Se interzice consumul apei pentru băut şi pentru prepararea alimentelor”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa, remis luni.

Conform sursei citate, până acum la Spitalul Judeţean Târgovişte şi la Spitalul Pucioasa nu s-au prezentat pacienţi care să acuze simptomatologie digestivă legată de consumul de apă provenită din zona Pucioasa.

”Instituţia noastră monitorizează în continuare parametrii de potabilitate ai apei atât la ieşirea din staţie, cât şi la bazinele de înmagazinare şi la consumatori”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Autorităţile nu au anunţat, până acum, cauza poluării care a dus la încărcarea microbilogică a apei din barajul Pucioasa. În cauză Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis o anchetă.

Autorităţile au transportat în aceste zone apă potabilă cu cisterna, iar DSP Dâmboviţa a dezinfectat fântânile din zona Pucioasa.

De asemenea autorităţile judeţene au anunţat că vor căuta surse alternative care să asigure alimentarea cu apă, altele decât apele de suprafaţă din zona Pucioasa.