Site icon stiriDB

Locuinţe pentru medici şi cadre didactice vor fi construite prin ANL, la Târgovişte

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de marţi, punerea la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în mod gratuit, a 4.200 de metri pătraţi de teren în vederea construirii în municipiu a unor locuinţe pentru specialişti din sănătate şi din învăţământ.

”Oportunitatea iniţierii unui astfel de obiectiv de investiţii constă în promovarea, dezvoltarea şi finanţarea investiţiilor privind construcţiile de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în conformitate cu prevederile legale referitoare la investiţiile publice, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de ordonator principal de credite, şi Agenţia Naţională pentru locuinţe, în calitate de autoritate de implementare. Locuinţele pentru tineri vor fi amplasate pe un teren în suprafaţă de 4.200 m.p., situat în municipiul Târgovişte, Aleea Trandafirilor nr. 26, zona UM Gară”, se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali în şedinţa de marţi.

În total vor fi realizate 48 de unităţi locative pe amplasamentul unei părţi din terenul ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Zona va fi transformată în cartier, vor fi construite locuinţe, un complex sportiv cu stadion, un mall, sedii de instituţii, drumuri.

Clădirea din Târgovişte unde au fost ţinuţi în decembrie 1989 soţii Ceauşescu va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului, dar va găzdui şi un Muzeu al Tradiţiilor Militare.