Site icon stiriDB

Liviu Dragnea: La Potlogi s-ar putea crea un centru urban

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că la Potlogi s-ar putea crea un centru urban.

”Cu aceste două obiective, biserica domnească renovată şi Palatul Brâncovenesc care va fi finalizat şi va deveni un punct de referinţă naţional, eu cred că Potlogi, poate împreună cu altă localitate din jur, pentru asta ar trebui să ne gândim serios împreună cu domnul preşedinte Ţuţuianu, dacă nu cumva aici s-ar putea crea un centru urban. Pentru că, după părerea mea, va deveni un punct de mare atracţie turistică pentru că are şi infrastructură suficientă”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a venit, la Potlogi, pentru a participa la ceremonia pentru resfinţirea bisericii din Potlogi, ctitorie a voievodului martir Constantin Brancoveanu.

Biserica de la Poltogi a fost recent restaurată cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP.

De asemenea Liviu Dragnea a participat şi la pelerinajul la moaştele lui Constantin Brâncoveanu.

”Am venit aici pentru că sunt două obiective deosebit de importante. În primul rând faptul că biserica domnească, prin Programul Operaţional Regional, a fost restaurată complet (…). De asemenea un proiect mare este reabilitarea întregului Palat Brâncovenesc, este un proiect în valoare de peste 9,5 milioane de euro”, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit şi despre întârzierea înregistrată la proiectul european de la Palatul Brâncovenesc.

”Din păcate proiectul fusese blocat pentru că câştigase o firmă din Italia care a intrat în faliment şi încercaseră să pună o firmă cu acelaşi nume. Domnul Ţuţuianu (Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa, n.r.) a procedat foarte bine, corect, pentru că a stopat această procedură, a reluat procedura de achiziţie, urmează acum să finalizeze şi cu contestaţiile. Este un proiect care va fi de referinţă pentru noi şi Guvernul sprijină orice investiţie legată de patrimoniul cultural”, a declarat Liviu Dragnea.