Liviu Dragnea a semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea a două şcoli din Voineşti şi Gura Şuţii

Liviu Dragnea a semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea a două şcoli din Voineşti şi Gura Şuţii

Grupul şcolar agricol Voineşti şi şcoala din Gura Şuţii vor fi reabilitate cu fonduri europene, contractele de finanţare fiind semnate, vineri, la Târgovişte de vicepremierul Liviu Dragnea şi primarii celor două localităţi dâmboviţene.

”În comuna Voineşti se va reabilita şi dota Grupul Şcolar Agricol, cu scopul de a asigura un proces educaţional în profilul tehnic-agricol şi agromontan la standarde europene şi de a creşte participarea populaţiei şcolare la procesul educaţional în această unitate de învăţământ”, se arată într-un comunicat al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

Valoarea proiectului de la Voineşti este de un milion de lei. Prin acest proiect vor fi continuate lucrările de reabilitare şi modernizare a Grupului şcolar, instalaţii termice, sanitare şi electrice, precum şi amenajarea incintei.

”Condiţiile naturale favorabile şi prezenţa Staţiunii Experimentale Pomicole Voineşti, singura la ora actuală în întreaga arie a dealurilor subcarpatice din Muntenia şi Oltenia, îi conferă unităţii şcolare un plus de originalitate. Absolvenţii Grupului Şcolar Agricol de la Voineşti sunt specializaţi în viticultură, pomicultură, legumicultură, precum şi în alte domenii tehnice” se mai arată în comunicatul ADRSud Muntenia.

Cel de-al doilea proiect – „Modernizare Şcoală clasele I-VIII, sat Gura Șuții” vizează asigurarea accesului la învăţământ de calitate pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio va fi reabilitată arhitectural şi funcţional construcţia actuală a unităţii de învăţământ, ce deserveşte un număr de peste 320 de elevi. Contractul de finanţare are o valoare totală de aproape 730.000 de lei.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul celor două apeluri deschise pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, în cadrul programului Regio, au fost depuse în total 36 de cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate 27 de contracte, ce au o valoare totală de peste 162 milioane de lei.

dragnea tutuianu cj

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent, vineri, la Târgovişte, unde a înmânat cheile de la 12 microbuze şcolare către primari din judeţ, a fost prezent la semnarea mai multor contracte de investiţii pentru dezvoltare rurală şi a susţinut o conferinţă de presă.

error: Conţinut protejat !!