Licitația pentru PIDU A Târgovişte a fost adjudecată, lucrările vor începe în primăvară

Licitația pentru PIDU A Târgovişte a fost adjudecată, lucrările vor începe în primăvară

Lucrările aferente Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Târgovişte, componenta A – reprezentând zona micro 6, vor demara în primăvară, după ce instanţa a soluţionat contestaţia depusă pe acest proiect, a anunţat, vineri, primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

PIDU beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

”A fost soluționată de Curtea de Apel Ploiești contestația formulată în cazul atribuirii contractului de lucrări la Planul Intregral de Dezvoltare Urbană A, al municipiului Târgoviște. În câteva zile, primăria va semna contractul de atribuire a lucrărilor”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga.

PIDU A cuprinde zona micro 6, unde vor fi reabilitate rețelele de iluminat, reţelele de apă și canal, vor fi amenajate trotuare, locuri de parcare, vor fi construite locuri de joacă şi spaţii verzi.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (componentele A şi B) prevede modernizarea infrastructurii rutiere, reţele stradale, trotuare, scuaruri, construirea de piste pentru biciclişti, locuri de parcare şi modernizarea staţiilor pentru autobuze. Se prevede şi crearea de noi spaţii verzi, amenajarea de spaţii de joacă pentru copii.

Tot în cadrul acestui proiect se va implementa un sistem de monitorizare urbană, vor fi montate camere video care vor supraveghea zonele dintre blocuri.

Totodată se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de utilităţi publice, respectiv a reţelelor de apă-canal, precum şi a infrastructurii de iluminat public şi a infrastructurii asociate subterane de comunicaţii.

Valoarea totală a proiectului este de 149 de milioane de lei, dintre care 120 de milioane de lei sunt bani nerambursabili.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

error: Conţinut protejat !!