Site icon stiriDB

Leonardo Badea (deputat PSD): Avem semne de întrebare faţă de cum s-au realizat ordonanţele de rectificare pe 2016

leonardo-badea

Deputatul PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că există unele ‘semne de întrebare faţă de modul în care s-au realizat cele două ordonanţe de rectificare’ bugetară în 2016.

”În cadrul comisiilor reunite vom discuta şi vom analiza exact cauzele în care s-au făcut cele două rectificări bugetare. Ne-am propus să tratăm acest lucru în mod profesionist, nu vreau să facem nici declaraţii înainte, vreau să nu fie o abordare politică, ci o abordare profesională. O să urmărim clar cum s-a respectat legea şi ce ne spun cei care la momentul respectiv au aprobat şi au propus spre aprobare aceste ordonanţe de rectificare”, a precizat Leonardo Badea.

Parlamentarul a spus că măsurile ce vor fi luate în cazul în care comisiile reunite de buget din Cameră şi Senat vor descoperi că legea a fost încălcată le va anunţa după efectuarea analizei datelor ce vor fi prezentate în cadrul anchetei parlamentare.

”Nu pot să mă propunţ astăzi pe o analiză pe care o voi face la momentul respectiv, nici nu vreau să fac acest lucru. O să vedeţi că o să fac declaraţii publice în momentul în care o să facem această analiză şi vom vota în comisie măsurile pe care noi le propunem prin raportul comisiei. Până nu fac o discuţie în cadrul comisiei nu mă pronunţ şi vă mai spun, mai mult de atât, că noi avem semne de întrebare faţă de modul în care s-au realizat cele două ordonanţe de rectificare”, a precizat preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, Leonardo Badea.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, în şedinţă comună pentru a împuternici comisiile de buget-finanţe pentru a face o anchetă parlamentară vizând rectificarea bugetului de stat pe 2016 şi pentru a constitui comisiile de control SRI şi SIE.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, care începe luni de la ora 16,00, se află proiectul de hotărâre a Parlamentului privind efectuarea de către Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital a Senatului a unei anchete parlamentare pentru verificarea condiţiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat, din lunile august şi noiembrie 2016, de către Guvern. Termenul de prezentare a raportului — 10 zile de la data încuviinţării plenului comun asupra efectuării acestei anchete.

Această anchetă parlamentară a fost solicitată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar Birourile reunite ale Senatului şi Camerei au aprobat-o în data de 10 ianuarie.