Site icon stiriDB

Lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte, în 2020

Proiectul de lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte se află în procedura de revizuire studiu de fezabilitate, conform datelor de la Ministerul Transporturilor, lucrarea urmând să fie realizată peste patru-cinci ani.

Autorităţile judeţene susţin că DN 71 care vine de la Bucureşti- Bâldana la Târgovişte ar trebui continuat pe patru benzi până la Sinaia, pentru fluidizarea traficului.

”Pentru DN 71 Bâldana-Târgovişte, răspunsul primit de noi de la Ministerul Transporturilor, este că proiectul se află în procedura de revizuire studiu de fezabilitate şi că se estimează încheierea, în cursul lunii martie, a contractului de prestări servicii revizuire studiu de fezabilitate. Data de finalizare a elaborării documentaţiei studiu de fezabilitate fiind estimată în septembrie 2015. Apoi urmează proiect tehnic, exproprierile şi licitaţia pentru execuţie. Eu spun că putem aprecia un orizont de timp rezonabil pentru realizarea acestei lucrări 2019-2020”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În luna mai 2014, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Şova, anunţa, la Târgovişte, că DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia va fi lărgit la patru benzi, urmând să se refacă studiul de fezabilitate şi să se asigure finanţarea.

În varianta de acum a ministerului se vor efectua lucrări de modernizare a drumului pe patru benzi pe porţiunea Bâldana-Târgovişte şi pe două până la Sinaia.