Site icon stiriDB

Lansare candidaţi PNL Dâmboviţa: Sorin Ion la consiliul judeţean şi Alexandru Tică la Primăria Târgovişte

PNL şi-a lansat, miercuri, candidaţii la alegerile locale din 2024.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, candidează din partea PNL la funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa, iar inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Tică, la funcţia de primar al municipiului Târgovişte.

Peste 600 de persoane au fost prezente, miercuri, la Târgovişte, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa pentru alegerile locale.

S-au remarcat discursurile antiPSD, deşi PNL şi PSD sunt în alianţă. Trebuie menţionat că în ianuarie 2024, preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, a anunţat, că rupe alianţa cu PSD la nivel judeţean. Motivele invocate de liderul liberal au plecat de la alocarea de bani de la bugetul judeţean către primăriile conduse de primari liberali.

Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut din totdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, aceleaşi obiceiuri, aceleaşi lucruri urâte, ameninţări, şantaj, mizerie.

deputat PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale

Judeţul Dâmboviţa trebuie să iasă din anonimat, de sub papucul unei administraţii care îl sufocă şi care îi blochează dezvoltarea. Sub guvernele liberale am pornit această dezvoltare, prin proiecte majore, care vizează în special infrastructura de transport. Am pregătit şi lansat proiecte abandonate de fostele guvernări care priveau harta infrastructurii de transport prin prisma intereselor de gaşcă, a intereselor de partid şi care nu abordau problematica dezvoltării reţelelor de transport în mod integrat, pe baza unor analize foarte bine fundamentate (…). Faptul că avem o listă comună la europarlamentare, nu trebuie să vă oprească din bătălia locală. Sunteţi cei mai buni şi aţi dovedit-o. A venit vremea să îi convingem pe dâmboviţeni că schimbarea aşteptată este posibilă.

Am demonstrat că avem viziune şi ne dorim ca toate judeţele din regiune să se dezvolte unitar. Românul are o vorbă, dragii mei: ‘Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă’. Mai ţine şi de implicarea de la nivel local şi de strategiile de dezvoltare de la nivel local, sigur dacă acestea există. Dacă te mulţumeşti ca primar sau ca preşedinte de consiliu judeţean doar să administrezi ce ai, fără să îţi propui să dezvolţi, rezultatul este unui modest şi aşa s-a întâmplat şi în multe judeţe administrate de social democraţi. Dar ce vină au locuitorii acestor comunităţi care se uită cu admiraţie la judeţele cu administraţii performante cum sunt cele conduse de liberali şi speră la mai mult de la comunitatea în care trăiesc pentru ei, pentru familiile lor?!

secretarul general al PNL, Lucian Bode

Aproape toţi cei care au ţinut discursuri au ţinut să menţioneze că reprezentanţii PSD se promovează în Dâmboviţa prin foarte multe panouri publicitare.

Deşi era anunţată prezenţa liderului PNL Nicolae Ciucă la evenimentul de lansare, acesta nu a fost prezent.

În sală s-a remarcat şi prezenţa unui copil de 4-5 ani, care sigur nu avea ce să caute la o lansare de candidaţi.