Site icon stiriDB

Simpozion internaţional cu tema ”Globalizare, religie, educaţie”, la Târgovişte

Simpozionul internaţional ”Globalizare, religie, educaţie”, are loc la Târgovişte, la centrul de conferinţe al Universităţii Valahia, în perioada 13-14 noiembrie.

”Comunicările susţinute au ca obiectiv evidenţierea percepţiei pe care Biserica o are asupra fenomenului globalizării, identificarea principalelor sale provocări la adresa misiunii ecleziale şi posibile rezolvări, în spiritul tradiţiei bimilenare a Bisericii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, remis joi.

Arhipiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon Mihăiţă, a evidenţiat, în cuvântul de deschidere, că între caracteristicile fundamentale ale lumii noastre se numără şi globalizarea, proces complex şi dinamic, cu variate implicaţii, atât pozitive, cât şi negative, care şi-a pus o amprentă evidentă asupra misiunii ecleziale contemporane.

Simpozionul este organizat de Arhiepiscopia Târgoviştei, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii  Valahia din Târgovişte,  prin intermediul Centrului de Cercetări Interdisciplinare Credinţă-Ştiinţă-Misiune Sf. Ap. Pavel.