La Hulubeşti ar trebui deschisă procedura insolvenţei, susţine preşedintele CJ Dâmboviţa

chirita hulubestiPrimarul comunei Hulubeşti, Adrian Chiriţă, ar trebui să ceară intrarea în insolvenţă din cauza situaţiei financiare grave, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

La situaţia financiară gravă a localităţii se adaugă şi faptul că, în urmă cu două luni, a fost dizolvat consiliul local.

”O să dau o situaţie la zi ca să înţelegeţi în ce dezastru este comuna, iar dacă domnul primar ar fi un pic conştient de lege ar deschide procedura insolvenţei pentru că altă soluţie nu are. Conform ANAF, la data de 31 octombrie 2013, Primăria Hulubeşti avea total plăţi restante 2,5 milioane de lei, din care plăţi cu vechime de peste 30 de zile 290.000 de lei, cu vechime peste 120 de zile 369.000 de lei, restul cu vechime de peste un an. Ele de fapt sunt şi mai vechi de un an, de pe mandatul trecut al primarului Adrian Chiriţă”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că, din cauza unor nereguli în contabilitatea Primăriei Hulubeşti, nu au putut fi compensate sume de bani, conform legislaţiei.

”Pentru modul defectuos în care au fost întocmite actele contabile ale primăriei nu s-au putut face nici compensările legale, prevăzute de ordonanţa 3/2013.  Aveau, potrivit facturilor emise, 854.000 de lei de compensat teoretic, compensarea s-a făcut doar pentru 532.000 de lei.  Ca să explic mai bine ce s-a întâmplat, s-au făcut lucrări, nu s-au tăiat facturile şi, în momentul când puteai să aplici această formulă de compensare, primăria Hulubeşti nu a putut să facă acest lucru”, a mai spus Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, susţine că afăcut demersuri pentru urgentarea alegerilor la Hulubeşti, primăria neavând consiliu local nu poate face lucrări de investiţii şi nu pot fi puse în practică proiecte de interes local.

”Am făcut toate demersurile legale necesare pentru ca alegerile de la Hulubeşti să aibă loc cât mai repede. Ceea ce trebuie să ştiţi, însă, este că Ministerul de Interne nu convoacă alegeri pentru primari, consilii locale decât când strâng mai multe localităţi, pentru că presupune costuri, se convoacă Comisia centrală care se ocupă de organizarea alegerilor, intră şi Autoritatea Electorală permanentă în ecuaţia asta şi intră şi birouri electorale judeţene, prin urmare nu facem în fiecare zi alegeri parţiale de primari sau consilieri locali”, a afirmat Ţuţuianu.

Consiliul Local Hulubeşti a fost dizolvat, în luna septembrie, prin decizie a instanţei, după ce timp de trei luni consecutiv nu s-a ţinut nicio şedinţă de consiliu. Consiliul Local Hulubeşti este format din 13 membri.

error: Conţinut protejat !!