Karate: Peste 800 de sportivi, la Campionatul Național WUKF de la Târgoviște (foto)

karate-1

Peste 800 de sportivi participă, sâmbătă și duminică, la Târgoviște, la Campionatul Național al Federației Române de Karate WUKF.

La deschiderea oficială sportivii au defilat cu însemnele cluburilor și steaguri și au fost aplaudați de publicul numeros din Sala Sporturilor din Târgoviște.

”Suntem la a 17-a ediție a Campionatului de Karate WUKF, sunt 61 de cluburi participante, 841 de sportivi. Este recordul nostru până acum în cei 17 ani de activitate. Ne-am bucurat că am reușit să rezolvăm toate problemele organizatorice. Sâmbătă sunt prezenți o parte din sportivi, duminică vor fi alte categorii de vârstă. Cel mai mic sportiv are cinci ani și jumătate”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Federației Române de Karate WUKF, Liviu Crișan.

karate-2

Sportivii își vor disputa la acest Campionat Național șansa de calificare în lotul național al FRK WUKF ce va participa la începutul lunii aprilie la cea de-a 9 ediție a Campionatelor Europene de Karate WUKF pentru toate categoriile de vârstă.

”Este campionat multistil, organizat de Federația Română WUKF, pe două zile. Astăzi vor fi copii sub șapte ani, 7-8 ani și de la minicadeți, deci peste 13 ani până la seniori, iar mâine vor fi 9, 10, 11 și 12 ani. Este cel mai important campionat al federației, este cel mai mare campionat organizat vreodată în Târgoviște la o asemenea anvergură. De aici se va face lotul național pentru Campionatul European care va avea loc la Cluj, în aprilie”, a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Dumitru, președintele Asociației Shorin Ryu România, organizatorul local al competiției.

La deschiderea oficială a competiției au fost prezenți și lideri locali din administrație și politică din Dâmbovița, care au urat succes sportivilor.

karate-tutuianu-oprea

”Mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră, vreau să felicit federația, în același timp să felicit Direcția Județeană de Tineret și Sport și Palatul Copiilor din Târgoviște, care sunt co-organizatori ai acestui eveniment. Târgoviște este vechea capitală a Țării Românești, pentru două zile este și o capitală a unui sport frumos: karate. Îi salut pe toți cei care participă, 840 de participanți înseamnă foarte mult, le urez tuturor succes, să câștige cei mai buni”, a spus președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu.

Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a spus că este bucuros că acest eveniment are loc, în premieră, la Târgoviște și că speră ca municipiul să mai fie gazda unor competiții de asemenea anvergură națională.

”Vă urez bine ați venit în județul Dâmbovița, sper ca în aceste două zile să aveți o ședere plăcută. Vă spun că Târgoviște are foarte multe lucruri de arătat, puteți vizita Curtea Domnească, puteți vizita centrul istoric al municipiului. Atât în numele meu, cât și al colegilor din consiliul județean, vă urez succes și vă mai așteptăm și altă dată la Târgoviște”, a spus președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

karate-3

Tot la deschiderea oficială a Campionatul Național WUKF de la Târgoviște, sportivii care au avut rezultate bune în competițiile internaționale au primit de la federație grade sportive, de la un dan până la cinci dani.

De asemenea unora dintre sportivi și antrenori le-au fost înmânate diplome care atestă titlurile de maestru emerit al sportului, maestru al sportului și antrenor emerit, titluri conferite în acest an prin ordin al ministrului Tineretului și Sportului.

Campionatul Național FRK WUKF se desfășoară sâmbătă și duminică în Sala Polivalentă din Târgoviște. Intrarea spectatorilor este liberă. Sâmbătă între orele 10,00 și 18,00 vor avea loc întrecerile la categoriile de vârstă: 13-14 ani, 15-17 ani, +18 ani, sub 7 ani, 7 și 8 ani. Duminică, între orele 10,00 și 15,00 sunt programate competițiile la categoriile 9, 10, 11 și 12 ani.

Competiția va putea fi urmărită în transmisie live la următoarea adresă: http://www.ustream.tv/channel/wukf.

karate-4

error: Conţinut protejat !!