Site icon stiriDB

Jumătate dintre şoferii de microbuze şi camioane opriţi de poliţişti au fost amendaţi

Jumătate dintre şoferii opriţi de poliţiştii dâmboviţeni în perioada 21-27 iulie, în cadrul acţiunii ”truck&bus”, au fost găsiţi cu nereguli şi amendaţi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis marţi.

Au fost controlate 747 de autovehicule şi au fost aplicate 366 de sancţiuni.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

”În cadrul acţiunii ‘truck&bus’ poliţiştii dâmboviţeni au verificat 747 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone. Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 366 de sancţiuni contravenţionale, din care 63 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 124 pentru neportul centurii de siguranţă”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

În document se mai arată că 11 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a depăşirii masei maxime autorizate a vehiculului sau a numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

De asemenea poliţiştii au depistat în trafic 16 autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic.

Alţi şase şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.