Ipocrizie. Fost parlamentar USR de Dâmboviţa, beneficiar de două pensii speciale

Mai mulți foști senatori și deputați USR au refuzat să demisioneze din Parlament înainte de terminarea mandatului din legislatura 2016 – 2020, fiind astfel eligibili pentru a primi pensia specială. Asta în ciuda faptului că USR a făcut mare tam-tam pe marginea acestui subiect, parlamentarii dându-și demisiile în șir indian înaintea alegerilor. În total, sunt șase foști parlamentari USR în situația de a nu-și fi depus demisiile înainte de finalul mandatului, dar numai patru dintre ei au mandate complete de patru ani și, prin urmare beneficiază de pensia specială.

Dumitru Lupescu, fost deputat USR de Dâmboviţa, beneficiar a două pensii speciale.

Unul dintre cei care au refuzat să demisioneze este fostul deputat Dumitru Lupescu. Acesta beneficiază chiar de două pensii speciale – una de la Parlament, alta de la MApN, fiind locotenent colonel în retragere. Pensia de la MApN e de aproape 5.000 de lei lunar, respectiv 59.712 lei anual, potrivit declarației sale de avere. La aceasta se va adăuga și o pensie specială în cuantum de aproximativ 5.000 de lei pe lună doar pentru cei patru ani petrecuți în Parlament. Așadar Lupescu poate sta bine mersi cu cei 10.000 de lei lunar, scrie psnews.ro.

Dumitru Lupescu este în vârstă de 71 de ani, așadar nu mai trebuie să aștepte vârsta de pensionare pentru a beneficia de pensia specială de la Parlament. Potrivit informațiilor G4Media.ro, el a fi cerut deja să i se plătească această pensie.

Lupescu este din Bucureşti, a candidat în mandatul trecut în Dâmboviţa şi nu s-a remarcat cu nimic ca deputat USR de Dâmboviţa, nu a avut nicio iniţiativă remarcabilă.

USR Dâmboviţa nu a avut nicio reacţie cu privire la situaţia fostului parlamentar Lupescu.

Şi pe pagina de facebook a USR Dâmboviţa şi pe cea a PLUS Dâmboviţa se regăseşte sloganul din perioada electorală: „fără pensii speciale”.

error: Conţinut protejat !!