Site icon stiriDB

IPJ Dâmboviţa: Sancţiuni contravenţionale de 20 de milioane de lei aplicate în aceast an

Peste 83.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii dâmboviţeni în primele opt luni ale acestui an, în cuantum total de circa 20 de milioane de lei, cele mai multe fiind date pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri.

”În perioada ianuarie-august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au intervenit şi au aplicat  83.307 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 20.911.000 lei. Cele mai multe amenzi, 64.141, au fost aplicate participanţilor la trafic ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, şoferii au luat cele mai multe amenzi, o treime dintre sancţiunile aplicate lor au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză. Pe locul doi, după numărul sancţiunilor aplicate şoferilor, se situează neportul centurii de siguranţă, iar pe trei consumul de alcool.

”13.483 de cetăţeni au fost sancţionaţi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. De asemenea, au fost aplicate şi 1.241 de contravenţii la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În ceea ce priveşte paza bunurilor şi valorilor, în urma neregulilor descoperite pe această linie, poliţiştii au aplicat 186 de amenzi”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.