Site icon stiriDB

Întrevederi diplomatice și în vacanța parlamentară. Senatorul Titus Corlățean, întâlnire cu ambasadorul Statului Qatar în România

Întrevederi diplomatice și în vacanța parlamentară. Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, întâlnire cu E.S. Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România

Senatorul PSD Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică a Senatului României, continuă întrevederile diplomatice chiar și în perioada vacanței parlamentare. Recent, senatorul s-a întâlnit, la sediul Senatului, cu E.S. Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România, aflat în vizită de rămas-bun, la finalul mandatului său în România.

Senatorul Corlățean i-a adresat felicitări ambasadorului qatarez pentru modul în care și-a îndeplinit mandatul în România și i-a urat succes în viitoarele misiuni.

De asemenea, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a salutat și felicitat autoritățile qatareze pentru decizia de adoptare a legislației electorale care să permită organizarea, pentru prima oară, în luna octombrie 2021, a alegerilor pentru 2/3 din membrii Consiliului Consultativ (Shura).

În acest context, senatorul Titus Corlățean a evidențiat rolul diplomației parlamentare și a exprimat deschiderea și interesul părții române pentru contacte pe canal parlamentar între structurile de specialitate ale legislativelor celor două state.

În același timp, a fost menționată necesitatea organizării unei noi sesiuni a Comisiei mixte economice bilaterale, care să faciliteze cooperarea comercială și investițională între România și Statul Qatar.

Ambasadorul Statului Qatar a apreciat modul deosebit  în care a colaborat cu autoritățile române și a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de factorii decizionali abilitați din țara noastră pentru derularea la parametri optimi a mandatului său diplomatic la București.