Site icon stiriDB

Instanţa a respins contestaţia lui Gabriel Boriga de anulare a ordinului de încetare a mandatului

Tribunalul Dâmboviţa a respins contestaţia lui Gabriel Boriga prin care acesta cererea anularea ordinului prefectului privind constatarea încetării mandatului său de primar, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis marţi.

”Tribunalul Dâmbovița s-a pronunțat, luni, 18.08. 2014, în dosarul nr. 3036/120/2014, având ca obiect anularea Ordinului Prefectului nr. 89/19.06.2014 privind constatarea încetării mandatului Primarului Municipiului Târgoviște, domnul Gabriel Boriga. Instanța de judecată a respins acțiunea promovată de reclamantul Boriga Gabriel Florin, situație în care, Prefectul Județului Dâmbovița în conformitate cu prevederile art. 69, alin 6 din Legea nr. 215/2001, modificată, va solicita Guvernului stabilirea datei organizării alegerilor pentru funcția de primar”, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Gabriel Boriga şi-a pierdut mandatul în urma condamnării la trei ani cu suspendare într-un caz de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. După ce instanţa s-a pronunţat, prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a emis ordin de încetare a mandatului de primar al lui Boriga.

În luna iunie Gabriel Boriga a anunţat că va contesta ordinul prefectului prin care i s-a încetat mandatul de primar. În cazul în care nu va  fi acceptată, acesta a spus că va candida ca independent pentru un nou mandat.

Prerogativele de primar ale lui Boriga au fost suspendate după ce prefectul judeţului Dâmboviţa a emis ordinul de încetare a mandatului, viceprimarul PDL Ciprian Prisăcaru preluând atribuţiile de primar.

Gabriel Boriga a fost în ultimii şase ani primar al Târgoviştei din partea PDL.