Inspectorul şcolar general din Dâmboviţa: Copiii cu temperatură peste 37,3 nu vor fi trimişi acasă, dau examen în săli speciale

Inspectorul şcolar general din Dâmboviţa: Copiii cu temperatură peste 37,3 nu vor fi trimişi acasă, dau examen în săli speciale

Inspectorul şcolar general din Dâmboviţa, Sorin Ion, a declarat că elevii cu temperatura mai mare de 37,3 nu vor fi trimişi acasă, vor da examene în săli speciale.

La examen, dacă un elev are temperatură peste 37,3 nu îl trimitem acasă. Dă examen în condiţii speciale. Regulile de distanţare socială înseamnă ca în clasă copiii să stea rarefiaţi, astfel încât să fie la o distanţă de doi metri. Ideal ar fi ca pe bancă să fie scris numele copilului care stă acolo, la intrare să fie chemaţi la ore diferite. Vor fi grupe de câte 9-10 copii, nu-i chemăm pe toţi la aceeaşi oră, pe unii la 8.00, alţii 8.30 şi aşa mai departe, astfel încât să nu vină toţi l aceeaşi oră. Am solicitat şi sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei, Poliţiei Locale, vor fi prezenţi în zona de proximitate a şcolilor, nu cu scopul de a-i speria pe copii, ci pentru a fi ca autoritate acolo. Mă îngrijorează, sincer, ca să fie copii în perioada aceasta stând în grupuri şi îmbrăţişându-se. Mă îngrijorează nu ca imagine, că asta trece, dar cu privire la siguranţa lor”, a spus Sorin Ion.

Întrebat dacă vor fi duși în alte săli de examinare elevii care au temperatură, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a răspuns afirmativ.

„Copiii cu temperatură vor fi cu siguranţă în alte săli. Procedura aceasta nu am primit-o, ştim doar ce conţine în linii mari. Să ştiţi că şi în anii anteriori, cam în fiecare an am avut cel puţin un caz în care am dat evaluare sau bacalaureat cu elevul la domiciliu sau în spital”, a afirmat Sorin Ion.

Acesta a precizat că se iau măsuri de siguranţă pentru elevi şi pentru profesori.

„Tratăm cu maximă responsabilitate organizarea examenelor. Nu avem la acest moment vreo reacţie de spirit de frondă a profesorilor cu privire la participarea la examene. Avem asigurată în mare măsură supravegherea elevilor. Încă aşteptăm o procedură pentru elevii care sunt confirmaţi cu coronavirus, nu numai provenind din familii care au un membru infectat sau un membru în izolare sau familii în izolare. Şi pentru aceşti copii există soluţii şi vor da cu siguranţă examenul. Evident că aici e vorba de o boală contagioasă şi e altfel. Au fost cazuri cu copii care au avut rupt piciorul, de exemplu, care au putut da examen. Asta e regulă generală, doar că anul acesta reguli vor fi ceva mai particulare. După părerea mea, vor putea fi introduşi în săli speciale. Vom vedea care vor fi şi profesorii care intră acolo, dar cu măşti, mănuşi, reguli stricte… Dar de câte ori mă duc în Kaufland îmi dau seama că prezenţa a 8-9 copii la clasă e mult mai puţin riscantă decât să fii alături de clienţi umăr la umăr”, a spus inspectorul şcolar general Sorin Ion.

error: Conţinut protejat !!