Site icon stiriDB

Înscrierile la Universitatea Valahia Târgoviște se pot face și online

Universitatea Valahia s-a alăturat primei platforme online centralizate de înscriere la universităţi din România.

Mai bine repede şi uşor decât încet şi greu!

Din 14 iulie, tinerii români dornici să îşi depună dosarul la o universitate din România fără a fi nevoiţi să se deplaseze la sediul universităţii şi să stea la cozi pot aplica acum prin AdmitereOnline.ro şi la Universitatea Valahia Târgovişte.

Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii pe http://www.admitereonline.ro/valahia.

Universitatea Valahia se adaugă altor cinci universităţi prezente pe platformă: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Româno-Americană din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași şi Universitatea de Știinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Admitere Online este o platformă a Grupului Educativa construită pentru a simplifica radical procesul prin care absolvenţii de liceu şi de licenţă se pot înscrie la programe de licenţă şi de master în România.

Platforma le oferă utilizatorilor un unic spaţiu online în care să obţină informaţii despre procesul de admitere, să completeze formularele cerute de universităţi, să trimită documentele necesare în procesul de admitere şi să afle statusul aplicaţiei lor. Astfel, candidaţii pot evita efortul de a face drumuri multiple la universitate, un avantaj important pentru aceia dintre ei care nu locuiesc încă în oraşul în care îşi are sediul instituţia de învăţământ la care îşi depun dosarul.

Mai mult decât atât, Admitere Online intermediază şi plata taxei de înscriere la universitate. În acest sens, platforma le oferă utilizatorilor varianta de a achita această taxă online, cu cardul; printr-un virament bancar, de la orice bancă; sau prin depunere de numerar la orice sucursală BRD.

Dincolo de a răspunde unei nevoi reale a tinerilor care se înscriu la universităţi, Admitere Onlinere prezintă şi un instrument modern prin care universităţile să-şi gestioneze fluxul de dosare de înscriere, eliminând o parte dintre eforturile şi resursele necesare în procesul de admitere, şi aducând astfel sistemul universitar din România în rând cu cele din numeroase ţări occidentale.

Un precedent european notabil pentru Admitere Online este UCAS, platforma centralizată de înscriere la universităţi din Marea Britanie. UCAS este un exemplu al impactului pozitiv pe care îl poate avea o asemenea platformă, prin facilitarea accesului la procesul de admitere pentru studenţi din întreaga lume – un element esenţial pentru prosperitatea sistemul educaţional britanic, bazată într-o măsură importantă şi pe gradul său ridicat de internaţionalizare. În plus, introducerea UCAS a reprezentat în Marea Britanie şi o eficientizare semnificativă a costurilor pe care le implică procesul de admitere pentru universităţi, permiţând înjumătăţirea personalului necesar pentru a gestiona totalul aplicaţiilor în ţară faţă de perioada când procesul era gestionat descentralizat, la nivelul fiecărei universităţi.

Admitere Online îşi propune să aducă o contribuţie similară la evoluţia sistemului universitar din România, atât prin simplificarea procesului (care să conducă în timp şi la creşterea atractivităţii sale pentru aplicanţi internaţionali), cât şi prin diminuarea costurilor pe care le presupune gestionarea acestuia de către universităţi.

Educativa este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.

stiriDB este partener al Universităţii Valahia Târgovişte. Pe stiriDB .ro puteţi găsi comunicate de presă ale instituţiei de învăţământ superior, informaţii de interes general şi ştiri utile studenţilor.