Iancu Caracota (preşedinte PDL Târgovişte): Consilierii PDL au fost luaţi pe nepregătite; nu trebuiau să voteze viceprimarul PSD

Iancu Caracota (preşedinte PDL Târgovişte): Consilierii PDL au fost luaţi pe nepregătite; nu trebuiau să voteze viceprimarul PSD

Preşedintele PDL Târgovişte, Iancu Caracota, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii democrat liberali din Consiliul Local Târgovişte au fost luaţi pe nepregătite, săptămâna trecută, la alegerea viceprimarului, ”nu şi-au informat şefii, ceea ce s-a întâmplat nu ne face onoare”.

Săptămâna trecută viceprimarul Târgoviştei Ioan Ţuţuianu şi-a anunţat demisia şi a fost ales un alt viceprimar. Alegerea a fost făcută de consilierii locali, prin vot secret. Au fost două propuneri, una de la PSD, alta de la PPDD. A fost ales Eugen Pătraşcu de la PSD, iar numărul mare al voturilor primite arată că a fost votat şi de consilierii PDL. Acest gest îi nemulţumeşte pe liderii locali ai partidului.

”Ceea ce s-a întâmplat la Târgovişte, nu ne face onoare. Dacă eu am lipsit cred că consilierii locali trebuia să ia legătura cu preşedintele Biroului Permanent Judeţean, Iulian Vladu, care în lipsa mea, el este cel care poate să ia hotărâri. Nici măcar nu mi-au dat un telefon să îmi spună ce se întâmplă. Evident că au fost luaţi pe nepregătite şi acest punct a fost introdus pe ordinea de zi pe loc, dar nu este o scuză. Eu cred că ar fi trebuit să voteze împotrivă pentru a lăsa uşa deschisă la negocieri (…). Ceea ce este de neacceptat este că nu şi-au informat şefii”, a spus liderul PDL Târgovişte, Iancu Caracota.

Acesta a precizat că în perioada în care a avut loc alegerea vicepreimarului Târgoviştei a fost în concediu. Caracota a spus că nu a primit niciun telefon de la vreun consilier local, doar un e-mail, cu două ore înainte de începerea şedinţei de consiliu local.

În conferinţa de presă de miercuri, Iancu Caracota s-a referit la PSD, PNL şi PMP ca fiind adversari politici.

Întrebat care este strategia PDL în judeţ, după ruperea USL, dacă va încerca să profite politic de pe urma ruperii acestei alianţe, caracota a răspuns că ”PDL trebuie să rămână în Opoziţie” şi să colaboreze cu alte partide numai pentru binele cetăţenilor.

”Din punctul meu de vedere PDL ar trebui să rămână în Opoziţie. Ar trebui, punctual, dacă este vorba de binele cetăţenilor, aici mă refer şi la nivel de Târgovişte, dar şi la nivel judeţean, atunci când va fi vorba de interesul celor mulţi eu cred că va fi obligaţia tuturor să meargă pe acele proiecte reale, nu pentru interese personale, ceea ce astăzi din ce în ce mai mult se întâmplă. Este clar că trebuie să ne gândim de două ori înainte de a face un pas.

error: Conţinut protejat !!