Energie şi poftă de viaţă – pentru asta ne gândim la câteva trucuri, aş putea spune, pentru a fi într-o formă maximă. De multe ori, şi mai ales în această perioadă, ne trezim apatici, fără poftă de viaţă. Gândeşte-te câteva secunde la modul în care îţi începi ziua şi bifează activităţile pe care le desfăşori în decursul unei dimineţi obişnuite.
Noaptea care tocmai a trecut ai avut un somn odihnitor, de şapte ore, iar ora la care te trezeşti este aceeaşi, indiferent de ziua săptămânii.
Este important să avem un somn de calitate pentru a ne trezi odihniţi şi în formă maximă. Perna pe care dormim trebuie să fie tare, să nu fie foarte mare, deci preferăm o pernă mai mică şi joasă. Când dormim pe perne moi, mari şi înalte respiraţia pe nas devine mult mai dificilă şi începem să respirăm şi pe gură. Alţi factori care ne pot perturba somnul sunt, bineînţeles, mâncarea nesănătoasă în cantitate foarte mare seara, băuturile alcoolice şi să nu uităm cafeaua pe care unele persoane o servesc chiar după ora 18.00. Cofeina din cafea o să ne tulbure, precis, în ziua respectivă somnul.
Un alt truc: te trezeşti pe acordurile melodiei preferate şi nu amâni niciodată butonul de alarmă. Un sunat neplăcut al alarmei şi amânarea repetată a acesteia vă pot provoca o stare de oboseală.
Nu sari niciodată peste micul dejun! Este extrem de important, gândiţi-vă câţi dintre noi o facem. Şi eu mai sar peste micul dejun şi în ziua respectivă şi pe urmă îmi dau seama că nu este tocmai bine ce am făcut. Fiind cea mai importantă masă a zilei alegi tot timpul alimentele potrivite pentru a începe ziua în forţă: iaurt, lapte, cereale integrale, pâine prăjită, fructe proaspete, ouă, şuncă, peşte, legume sau brânzeturi. Aveţi o gamă atât de variată, atât de multe putem mânca dimineaţa, dar uneori sărim peste toate aceste bunătăţi pe care trebuie să le servim în cursul dimineţii. Balansăm toată această masă către masa de seară, unde ştiţi bine zicala românească: masa de dimineaţă să o mâncăm singuri, masa de prânz să o împărţim cu prietenii, iar masa de seară să o dăm duşmanilor.
Regele fructelor cum este numit, noni tahitian este un fruct original din Asia de Sud şi Australia, care completează necesarul de vitamine şi minerale al organismului. N compoziţia lui există destule elemente care să asigure starea de bine a organismului. Beneficul suc organic noni are multiple acţiuni: detoxifică şi energizează organismul, susţine capacitatea de memorare, de concentrare, imunitatea, revitalizează organismul după perioadă de convalescenţă şi stres accentuat. Efectele acestea benefice ale sucului organic noni se observă rapid, însă pentru a ne bucura din plin de efectele lui, tratamentul trebuie să îl facem maxim şase luni. O să abservăm că odată ce ne-am început ziua o să fim plini de energie, cu o bună dispoziţie care se prelungeşte pe parcursul întregii zile.
Carmen Holban, director asociat HypericiFarm