HOME&DECO: Idei de amenajare pentru o curte mica

Chiar daca locuiesti printre strazile orasului sau la tara, amenajarea curtii exterioare poate sa fie o adevarata provocare de cele mai multe ori. Curtea reprezinta un spatiu de relaxare, unde tu si familia trebuie sa va simtiti bine, in intimitatea acesteia. Iar in sezonul cald, vine si momentul amenajarii gradinii, iar aceasta reprezinta o misiune destul de dificila, mai ales cand nu beneficiezi de foarte mult spatiu. Cu toate acestea, amenajarea curtii si gradinii trebuie sa fie totodata si un moment de satisfactie si de liniste, privind cum aceasta incepe sa prinda viata si culoare, aratandu-se din ce in ce mai primitoare. Nu toata lumea se bucura de o curte foarte mare, insa chiar si intr-un spatiu de dimensiuni reduse se pot obtine rezultate incredibile, fara prea mult efort.

Iata mai jos cateva idei pentru amenajarea corecta a unei gradini mici

  1. Forma curtii

De cele mai multe ori, o curte mica are la baza multe asimetrii, pe care va trebui sa le rezolvi, daca vrei sa dai senzatia de mai mult spatiu. Asta inseamna ca va trebui sa creezi ,,colturi,, si sa ii oferi curtii o forma precisa. Poti face acest lucru cu ajutorul mobilierului de gradina sau al accesoriilor, precum balansoarele de gradina sau foisoarele. In cazul unui spatiu mai mic, poti opta pentru cateva fotolii din lemn, pe care le poti construi chiar tu , foarte usor. Pentru un spatiu de relaxare reusit, ai nevoie de zone de confort. Un balansoar de gradina poate fi o alegere foarte reusita, deoarece nu ocupa mult spatiu, este util si poate juca rolul de piesa de delimitare a spatiului. Poti cumpara de pe hornbach.ro un balansoar la un pret foarte bun, iar pe site vei gasi cateva modele diferite si te poti inspira din piesele de mobilier pentru terasa, in scopul amenajarii intregului spatiu. Acestea fiind spuse, e nevoie ca mai intai sa decizi ce forma va primi curtea sau gradina ta, iar mai apoi poti incepe sa decorezi.

  1. Gradini pitice

Pentru amenajarea unei gradini mici, se recomanda plantele pitice si anume cele de piatra, care se extind foarte repede insa nu cresc in inaltime. Copacii mari si plantele verzi voluminoase si inalte vor da senzatia de inghesuiala. Poti crea putin mai multa intimitate optand pentru cateva agatatoare sau gard viu, insa evita plantarea lor in mijlocul curtii. Nu vei face decat sa pierzi din spatiul pe care il poti folosi in avantajul tau. Amplaseaza cateva pietre mai mari, pe langa care sa plantezi flori suculente, muschi si plante de piatra. Acestea se inmultesc foarte repede, iar in scurt timp te poti bucura de un spatiu verde extrem de placut. Pe site-ul www. hornbach. ro vei gasi ustensile si accesorii pentru gradinarit, care te vor ajuta sa iti indeplinesti misiunea mult mai usor.

  1. Alei decorate

Pare un lucru destul de usor sa amenajezi alei in gradina, insa inginerii peisagisti nu sunt chiar de aceeasi parere. Pentru a structura spatiul intr-un mod potrivit, e nevoie sa alegi cu mare atentie zona in care amplasezi aleea si materialele pe care le folosesti. Spre exemplu, o alee in totalitate din caramida va da senzatia de inghesuiala si iti va manca din spatiu. Pentru o curte mica, alege sa delimitezi aleea cu ajutorul unor pietre, printre care sa plantezi gazon. Pietrisul poate sa fie de diferite forme si culori si poate pastela foarte frumos gradina, insa acest lucru depinde de cata creativitate vei da dovada.

Indiferent de materialele pe care le alegi si de modul in care gandesti design-ul gradinii sau al curtii, este important sa tii cont de modul de utilizare si montare al produselor folosite, fie ca este vorba de pavele, pergole, accesorii de gradina sau orice alte elemente. Este bine ca amenajarea sa fie facuta corect, inca de la bun inceput, pentru a te putea bucura un timp indelungat de aceasta oaza de liniste, fara alte reparatii pe parcurs sau interventii mai costisitoare.

error: Conţinut protejat !!